Zinaida Greceanîi: Poporul moldav ar putea avea de suferit după expulzarea celor cinci diplomați ruși

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă decizia guvernului de a expulza cinci diplomași ruși. Declarația a fost făcută de președinta Partidului, Zinaida Greceanîi, pentru agenția TASS.

Zinaida Greceanîi: Poporul moldav ar putea avea de suferit după expulzarea celor cinci diplomați ruși
(Foto: UNIMEDIA)

„Vrem să fim prieteni cu Rusia, avem nevoie să restabilim relațiile cu această țară care este partenerul nostru strategic, dar nu să stricăm relațiile cu ea, la fel ca și autoritățile actuale în interesul patronilor lor străini. Astfel de lucruri nu sunt o glumă, iar poporul moldav ar putea suferi după expulzarea celor conci diplomați ruși”, a spus aceasta.

Greceanîi a reamintit despre „eforturile președintelui Republicii Moldova Igor Dodon” și despre faptul că relația dintre cele două țări a început să se îmbunătățească. „De la începutul anului exporturile moldovenești au crescut cu 40% în Rusia, extinderea cooperării regionale, a fost inițiat un dialog cu comunitatea de afaceri din Rusia privind atragerea investițiilor în economia Moldovei și a rezolvat problema migranților moldoveni de muncă, majoritate dintre care lucrează în Rusia”, a mai declarat Zinaida Greceanîi.

Pub

UNIMEDIA amintește că luni Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că cinci diplomați ruși au fost declarați persona non grata de către Guvernul Republicii Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub