Ziarul de Gardă: Averea și afacerile familiei deputatului PD Vladimir Andronachi

Familia deputatului din partea Partidului Democrat, Vladimir Andronachi, ar gestiona afaceri de milioane, care nu se regăsesc în declarațiile de avere ale acesteia, scrie Ziarul de Gardă.

Compania care comercializează metal și care îl are pe unul din fondatori pe tatăl lui Vladimir Andronachi a fost găsită vinovată de evaziue fiscală în 2014, prejudiciind statul cu peste patru milioane de lei.

Ziarul de Gardă: Averea și afacerile familiei deputatului PD Vladimir Andronachi
(Foto: UNIMEDIA)

Vladimir Andronachi este deputat pe listele Partidului Democrat din Moldova (PDM) și este  membru al Comisiei Economie, Buget şi Finanţe. 

În 2015, Vladimir Andronachi a raportat un salariu de deputat în sumă de 116 mii de lei, 49,2 mii de lei din indemnizaţia de deputat, 17,5 mii de lei dintr-un contract de vânzare/cumpărare şi alte 2,35 milioane de lei din darea în arendă a două imobile pe care deputatul le deţine, împreună cu soţia, în Chişinău.

Pub

Deputatul a declarat şi două apartamente, unul cu o suprafaţă de 71 m.p., iar altul de 218 m.p.. Tot în 2015, alesul poporului conducea un automobil de lux, Land Rover, dobândit, prin contract de comodat, în 2015. Tot atunci preciza că deţine 13,495 de acţiuni la Societatea pe Acţiuni (SA) „Agrotehnica”, iar prin intermediul soţiei, 100% din cota de participare în cadrul Companiei „Expert Comerţ” SRL.

În declaraţia de avere şi interese pentru 2016, Andronachi a indicat aceleaşi bunuri imobile, aceleaşi firme şi cam aceleaşi venituri (2,62 de milioane de lei, cei mai mulţi bani fiind din arenda celor două spaţii comerciale), dar şi o maşină nouă, un Hyundai Santa Fe.

Articolul integral poate fi citi aici zdg.md

Anterior, UNIMEDIA scria despre o petrecere a deputatului Vladimir Andronachi dintr-un local din București.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub