ZdG: Ne-a amenințat! Ce răspunde Renato Usatîi

Dispută între „Ziarul de Gardă” și omul de afaceri Renato Usatîi. În seara zilei de ieri, publicația a scris că businessman-ul i-ar fi amenințat ca urmare a publicării unui articol.

Contactat de UNIMEDIA, Renato Usatîi a recunoscut că el a fost cel care a sunat la redacția ZdG, și că pe final discuția a fost una aprinsă, dar a negat faptul că ar fi amenințat pe cineva.

ZdG: Ne-a amenințat! Ce răspunde Renato Usatîi
ZdG VS Usatîi (Colaj: UNIMEDIA)

Iată ce a scris, aseară, Ziarul de Gardă pe pagina sa online:

Usatîi s-a arătat nemulţumit de faptul că Ziarul de Gardă nu a publicat ceea ce a declarat el despre Vlad Filat și că ar vrea ca şi Ziarul de Gardă să scrie adevărul pe care îl spune el. Am declarat că i-am adresat nişte întrebări la care nu am primit răspuns, dar că suntem gata să retrimitem întrebările la o nouă adresă de e-mail, pentru a elabora un nou articol. Usatîi a menţionat că e bine să îl întrebăm şi să scriem despre ce spune el despre ex-premierul Vlad Filat, pentru că  oricum „îl voi pune la dubă pe  Filat”. Am menţionat că ZdG va scrie despre ceea ce este de interes public. În acel moment Renato Usatîi a schimbat tonalitatea vocii în una agresivă, adăugând că e bine să ne interesăm de jurnalistul Pavel Păduraru „care este încă viu”. În final, Renato Usatîi a declarat în limba rusă că va face din ziarul Timpul „garadskaia golubeatnea” şi din Ziarul de Gardă „restaurant La plăcinte”. Ultima sa frază a fost „Nişte porci sunteţi români!” şi a închis telefonul”.

Pub

Contactat de UNIMEDIA Renato Usatîi a recunoscut că această discuție a avut loc, dar a menționat că accentele nu au fost puse corect.

„Am vorbit cu Alina Radu și am întrebat-o: „De ce scrieți că i-am adresat un șir de întrebări lui Usatîi iar el ne-a ignorat?”. Ea mi-a răspuns că este gata să îmi retransmită întrebările, iar eu i-am răspuns să nu folosească în acest caz cuvântul dublez pentru că nu este corect. Mi-a spus să nu o învăț eu cum să lucreze pentru că are mulți ani de experiență. „Eu nu rog să mă faceți erou”, i-am răspuns, ci doar să scrieți corect. „Eu pe Filat oricum o să-l bag la pușcărie”. Da, asta i-am spus, recunosc. Cât ține de Pavel Păduraru, nu a fost nicio amenințare cu moartea. Dimpotrivă, eu îl consider pe Păduraru un jurnalist foarte bun și care poate fi întrebat despre multe pentru că e viu. Nu am spus „încă este viu”. Poate doamna Alina are discuția înregistrată să verifice. Că o să fac din ziarul Timpul „garadskaia golubeatnea” şi din Ziarul de Gardă „restaurant La plăcinte”, este adevărat, am spus-o. Și faza cu purcica, la fel”, a declarat Renato Usatîi.

UNIMEDIA amintește că ieri Ziarul de Gardă a publicat un articol intitulat „Renato Usatîi. Scurt rezumat”, în care scrie că de numele acestuia sunt legate, direct sau indirect, noțiuni gen atacuri raider, falimentare de bănci, asasinări, relații cu lumea interlopă, averi. În 2011, publicația a mai scris despre Renato Usatîi câteva articole legate de problema Universalbank şi de atentatul asupra lui Gherman Gorbunţov.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub