Citește toate știrile la acest subiect

ZdG: După perfectarea contractului din dosarul parcărilor - Chirtoacă a cumpărat de la Gamrețki un apartament

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, petrece 30 de zile de arest la domiciliu într-un apartament pe care l-a cumpărat, acum un an şi jumătate, de la o rudă a familiei lui Igor Gamreţki, şeful Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei.

Declaraţiile lui Gamreţki, fost coleg de clasă cu Chirtoacă, dar şi cele ale viceprimarului Nistor Grozavu, ambii reţinuţi şi anchetaţi în acelaşi dosar, despre care procurorul de caz susţine că au fost confirmate şi prin alte probe, au dus, de fapt, la reţinerea edilului. Între timp, deşi a trecut mai bine de o lună de la primele descinderi ale organelor de drept în dosarul parcărilor cu plată din Chişinău, compania beneficiară nu a venit cu vreo reacţie, notează Ziarul de Gardă

ZdG: După perfectarea contractului din dosarul parcărilor - Chirtoacă a cumpărat de la Gamrețki un apartament
(Foto: Ntv)

În schimb, cu doar două zile înainte de reţinerea lui Dorin Chirtoacă, magistraţii de la Curtea Supremă de Justiţie au considerat admisibil recursul declarat de un activist civic şi câţiva consilieri socialişti, care solicită anularea contractului semnat de autorităţi pentru implementarea proiectului parcărilor, o decizie finală fiind aşteptată peste 3 săptămâni.

Potrivit sursei citate, apartamentul de la Ciocana a fost cumpărat de Dorin Chirtoacă în noiembrie 2015, tranzacţia fiind înregistrată la Cadastru în februarie 2016, la scurt timp după perfectarea contractului din dosarul parcărilor. Locuinţa a şi fost indicată de primar în declaraţia cu privire la venituri şi proprietate pentru 2015. Acolo, Chirtoacă a scris că apartamentul are valoarea cadastrală de 500 mii de lei, echivalentul a aproximativ 25 mii de euro (!). Preţul de piaţă al unui asemenea apartament, în acel bloc, este de două ori mai mare, unul cu parametri similari fiind vândut în această perioadă cu 55 mii de euro.

Dorin Chirtoacă a procurat apartamentul de la Mihail Ciolac, ruda lui Igor Gamreţki, stabilit de mai mulţi ani în străinătate. Acesta a aparţinut, în 2010-2013, chiar lui Igor şi Ecaterinei Gamreţki, fiind cumpărat de aceştia de la Agenţia Municipală de Ipotecă, dar înscris pe numele rudei lor în mai 2013, lună în care Gamreţki era numit şef interimar al Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei chiar de către Dorin Chirtoacă, fost coleg de clasă, acum proprietar. Dorin Chirtoacă a scris în declaraţia sa de avere că a cumpărat apartamentul după ce a vândut o altă locuinţă, cu 3 camere, din cartierul Malina Mică.

Citiți investigația integrală aici

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub