Citește toate știrile la acest subiect

ZdG: 12 decembrie 2017. Zi decisivă pentru Vladimir Filat

Curtea Supremă de Justiție anunță că va decide în privința admisibilității recursului în anulare în dosarul lui Vladimir Filat la data de 12 decembrie 2017. Informația a apărut pe site-ul Curții Supreme de Justiție, transmite Ziarul de Gardă

ZdG: 12 decembrie 2017. Zi decisivă pentru Vladimir Filat
(Foto: UNIMEDIA)

UNIMEDIA amintește că în data de 27 iunie curent, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare de către Judecătoria Buiucani. 

Pub

Totodată, fostul premier a primit o amendă de 60 de mii de lei și i-au fost confiscate bunurilor care îi aparțineau în valoare de 791 de milioane de lei.

În luna septembrie 2017, Casa de avocatură `Popa și Asociații” anunță că a depus la Curtea Suprema de Justitie (CSJ) o cerere de recurs în anulare în dosarul fostului premier al Republicii Moldova, Vlad Filat.

Avocatul Igor Popa a solicitat CSJ casarea hotărârilor instanțelor naționale, rejudecarea cauzei și pronunțarea unei noi hotărâri prin care Vlad Filat să fie achitat și eliberat din detenție.

UNIMEDIA mai amintește că în august 2017, Vlad Filat a depus o cerere la CtEDO. Fostul prim-ministru a invocat că, pe parcursul procesului de judecată, i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților fundamentale: art. 3 din Protocolul nr.1 raportat la art.13 din Convenție, art. 6, art. 8, art.18 al Convenției, etc

Precizăm că și în anul 2015, Vlad Filat a depus o plângere la CtEDO „Filat c/Moldovei”, care vizează încălcarea condițiilor de detenție din Penitenciarul 13, reținerea și arestarea ilegală.

Vlad Filat pledează în continuare nevinovat și spune că este victima unei răfuieli puse la cale de președintele PDM, Vladimir Plahotniuc.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub