Yahoo își schimbă numele. Cum se va numi de acum înainte

Activele Yahoo care vor rămâne după fuziunea cu Verizon se vor numi deja Altaba. Actualul director general Marissa Mayer nu va face parte din consiliul de administraţie, a anunţat compania luni după-amiază, potrivit digi24.ro

Yahoo își schimbă numele. Cum se va numi de acum înainte
(Foto: onlineraport.ro)

Informațiile vin dintr-un nou document depus la autoritățile americane, el descriind schimbarea numelui restului companiei Yahoo în Altaba, dar și faptul că actualul președinte, Marissa Mayer, va pleca de la conducerea companiei.

Verizon cheltuie 4.8 miliarde de dolari pentru a cumpără compania Yahoo, însă doar o parte din ea, cealaltă parte urmând a rămâne separată și își va schimbă denumirea în Altaba.

Pub

Mai exact, partea din companie care administrează invesțiile în Alibaba și Yahoo Japonia va rămâne și cu unele brevete de invenție, iar denumirea sa va fi Altaba după finalizarea procesului de vânzare. Altaba urmează să devină o companie de investiții și va avea doar 5 membri în consiliul director, Marissa Mayer urmând a părăsi și această companie.

După 5 ani în fruntea Yahoo, Marissa Mayer va părăsi compania după ce a avut parte de câțiva ani extrem de dificili, cu scăderi ale încasărilor, concedieri și numeroase critici la adresă activității sale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub