Weinstein dă în judecată propria companie pentru acces la contul de e-mail care l-ar putea ajuta să se apere

Producătorul de la Hollywood, acuzat de hărțuire sexuală, Harvey Weinstein, a dat în judecată compania de producție pe care a cofondat-o, solicitând acces la dosarul personal și la contul de e-mail pentru a se putea apăra de acuzațiile de hărțuire, agresiune sexuală și viol din partea a peste 50 de femei, scrie agerpres.ro.

Weinstein dă în judecată propria companie pentru acces la contul de e-mail care l-ar putea ajuta să se apere
(Foto: thewrap.com)

În textul plângerii se precizează că Weinstein, care este încă acționar al casei de producție, are nevoie de acces la dosarul său personal și la e-mail-uri pentru a vedea dacă acestea conțin elemente care l-ar putea ajuta să se apere împotriva acuzațiilor. 

Weinstein Company are pe rol un proces și cu o actriță care o acuză că ar fi facilitat și mușamalizat agresiunea producătorului împotriva ei.

Pub

''Domnul Weinstein crede că e-mail-ul său, singurul cont pe care l-a utilizat pe toată perioada cât a fost angajat al companiei, conține informații care l-ar putea exonera pe el și compania de aceste acuzații'', se precizează în textul plângerii. 

După declanșarea scandalului, casa de producție, care avea deja dificultăți financiare, luptă pentru supraviețuire, și a declanșat propria anchetă interna împotriva lui Weinstein care a devenit persona non grata. 

O investigație a The New York Times a descoperit acuzații ascunse la adresa lui Weinsten, care s-au acumulat timp de trei decenii. Istoria publicată a creat un adevărat scandal în lumea Hollywood-ului, care a determinat și mai multe femei, printre care și actrițe cunoscute, să dezvăluie situațiile de hărțuire sexuale din partea lui Harvey Weinstein.

Angelina Jolie și Gwyneth Paltrow sunt printre cele care au declarat că au fost hărțuite sexual de Harvey Weinstein la începutul carierei lor.

Hillary Clinton a spus că va dona banii cu care a contribuit Harvey Weistein în campania sa electorală, fiind "șocată și consternată" de alegațiile apărute la adresa lui.

Acuzațiile la adresa lui Harvey Weinstein au declanșat un adevărat scandal la Hollywood, care a determinat mai multe actrițe și angajate ale producătorului să dezvăluie că au fost hărțuite sexual de către Weinstein. Ulterior, mogulul de la Hollywood  a fost concediat de la propriul studio de producere, Weinstein Company și exclus din calitatea de membru al Academiei care decernează premiile Oscar.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub