Washington Post: Guvernul Republicii Moldova este criticat pentru că oferă cetățenie investitorilor străini

Un amendament din 26 decembrie la legislația Republicii Moldova a ajuns în vizorul presei internaționale. 

Publicația Washington Post a scris că un grup care luptă cu corupția a criticat Guvernul Republicii Moldova că oferă cetățenie persoanelor care investesc sute de mii de euro în statul nostru

Amendamentul din lege stipulează că cei care investesc 100 de mii de euro, cumpără proprietate imobiliară sau împrumută statul cu 250 de mii de euro pentru cinci ani, pot obține cetățenia Republicii Moldova.

Washington Post: Guvernul Republicii Moldova este criticat pentru că oferă cetățenie investitorilor străini
(Foto: registru.md)

Legislația curentă a fost rectificată pe 26 decembrie, fapt care a trecut neobservat. Șase luni mai târziu, amendamentul a intrat în vigoare, mai scrie Washington Post

Măsurile ar putea "legaliza banii murdari", a declarat Veaceslav Negruță, reprezentant al organizației Transparency International Moldova, pentru the Associated Press.

Pub

Analiștii spun că legea ar putea permite cetățenilor Federației Ruse și a altor state sovietice să călătorească liber prin Uniunea Europeană.

Publicația a amintit că Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2014 și că moldovenii nu au nevoie de vize pentru a călători în Uniunea Europeană.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub