Voronin susține că PCRM va ataca în instanță actele care urmează să fie semnate la Vilnius

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susține că partidul pe care îl conduce va ataca în instanță documentele pe care cei de la guvernare le pregătesc să le semneze la Vilnius. Declarații în acest sens au fost făcute  în cadrul emisiunii „Loc de Dialog”, la Radio Moldova, notează UNIMEDIA. 

Voronin susține că PCRM va ataca în instanță actele care urmează să fie semnate la Vilnius
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Partidul Comuniștilor va ataca în instanţă documentele pe care ei le pregătesc să le semneze la Vilnius. Dacă ei, totuși, le vor semna, acestea nu au perspectivă istorică. Documentele de la Vilnius sunt analogice Acordului de la München din 1938. Ele sunt făcute împotriva suveranității, independenței, integrității și perspectivei Republicii Moldova”, a conchis sursa.

De asemenea, sursa susține că summit-ul de la Vilnius pune în pericol suveranitatea Moldovei, iar Uniunea Europeană (UE) acţionează nu în interesele Republicii Moldova, ci împotriva Rusiei. „Cu aceste momeli în jurul Moldovei, ei le fac nu pentru Moldova, ci împotriva Rusiei, să nu ne apropiem de ruși”, a menționat liderul PCRM.

Pub

Fostul președinte al țării a declarat că UE și instituțiile europene s-au purtat foarte „obraznic” în toți acești ani cu Republica Moldova, pe motiv că regimul liberalizat de vize putea fi oferit încă pe când PCRM era la guvernare.

UNIMEDIA amintește că, summit-ul de la Vilnius, care va avea loc pe 28-29 noiembrie, Republica Moldova urmează să parafeze Acordul de Asociere, care include şi cel de Liber Schimb cu UE.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub