Voronin refuză serviciile Pazei de Stat

Vladimir Voronin refuză serviciile Pazei de Stat. Liderul PCRM a expediat în adresa presei o declarație prin care își argumentează gestul, transmite UNIMEDIA.

Voronin refuză serviciile Pazei de Stat
Vladimir Voronin, președintele PCRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Sunt sigur că, în comparaţie cu Vlad Filat şi Marian Lupu, care se tem de popor pentru faptul că l-au batjocurit în cei cinci ani de guvernare, securitatea mea este în afara oricărui pericol. Sunt convins că cea mai eficientă securitate a mea  şi a tovarăşilor mei este confruntarea deschisă cu actualul regim, confruntare în care suntem împreună cu poporul Moldovei”, se spune în declarația comunistului.
 
Potrivit președintelui PCRM, Serviciul Protecţiei de Stat a decis să-i prelungeasă perioada în care beneficiază de pază din partea budyguarzilor plătiți de stat, doar după ce a fost luată decizia de a-i asigura în continuare paza de stat lui Vladimir Filat şi pentru Marian Lupu, dorind astfel să evite „controversele în societate”.
 
Anterior, reprezentanţii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat au invocat necesitatea acordării gărzilor de corp liderului PCRM, în contextul situaţiei tensionate din regiune. 
 
Potrivit legii, foştii şefi de stat beneficiază de pază şi maşină de serviciu din partea statului timp de patru ani de la încheierea mandatului. Legea îi oferă, însă, şefului statului dreptul de a prelungi acest termen în cazul în care se constată un pericol pentru viaţa fostului preşedintelui.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub