Voronin a refuzat invitația lui Leancă

(Update 17:20) Și prim-ministrul Iurie Leancă nu va mai participa la emisiunea „Bună seara”. Premierul a invocat drept motiv refuzul liderului PCRM.
 
Liderul opoziției comuniste a refuzat să participe împreună cu prim-ministrul Iurie Leancă la o dezbatere pe tema problemelor de politică externă. Vladimir Voronin a fost invitat la emisiunea „Bună Seara” de la postul național de televiziune și deși a mulțumit pentru invitație, a decis că nu o va onora, transmite UNIMEDIA.
 
Invitația a venit în contextul apelului făcut de premierul Iurie Leancă din această miercuri, 11 decembrie, în Parlament, când a fost dezbătută cea de-a treia moțiune de cenzură inițiată de comuniști contra Guvernului.
 
Voronin a refuzat invitația lui Leancă
Voronin și Leancă (Colaj: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Într-o scrisoare deschisă adresată conducerii televiziunii naționale, Voronin vine cu argumentele. „Vă sunt recunoscător pentru invitaţie. Dar ţin să menţionez că am apreciat intenţia dumneavoastră de a realiza cât mai rapid scenariul scris de actualul prim-ministru, care tinde să muşamalizeze printr-o farsă demagogică o realitate dramatică în care se zbate Moldova. În acelaşi timp, sper că idea „dezbaterilor” a apărut în colectivul de creaţie a televiziunii publice şi nu a fost o indicaţie direct din partea unui domn, care a invocat-o de la tribuna parlamentară în ziua în care mi-aţi remis invitaţia. Sper că este doar o simplă coincidenţă”, se mențioează în declarația președintelui PCRM.
 
Vladimir Voronin declară că nu are ce vorbi cu premierul Leancă. „Totodată sunt disponibil oricând să fac publică poziţia mea pe orice tematică actuală în faţa telespectatorilor postului de televiziune publică „Moldova 1” şi voi accepta cu plăcere pe viitor invitaţia dumneavoastră de a participa la orice program formatul căruia permite acest lucru. Sper ca televiziunea publică să-mi va ofere această posibilitate”, mai spune comunistul.
 
UNIMEDIA precizează că prim-ministrul Iurie Leancă va participa astăzi la emisiunea „Bună seara” de la Moldova1.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub