Vlădoiu: Guma este condamnat la pușcărie și pe declarațiile surorii

„Guma este condamnat să facă pușcărie și pe declarațiile surorii sale. Ea nu trebuia să recunoască. Sora lui, când a fost la audieri, trebuia să spună că nu vrea să dea nicio declarație, întrucât îi e frate”. Declarația a fost făcută de avocatul deputatului democrat Valeriu Guma, Mircea Vlădoiu, pentru Ziarul de Gardă, transmite UNIMEDIA.
Vlădoiu: Guma este condamnat la pușcărie și pe declarațiile surorii
Valeriu Guma (Foto: UNIMEDIA)

Guma a fost condamnat la patru ani de pușcărie, după ce sora acestuia, Ludmila Buzu, ar fi recunoscut implicarea în episodul mitei din 2006 și le-ar fi spus oamenilor legii detaliile acestui caz.

Unul dintre avocații din România ai lui Valeriu Guma, Mircea Vlădoiu, consideră că o parte din vină o poartă și sora deputatului, care nu ar fi trebuit să recunoască în fața anchetatorilor.

„Ea putea declara despre fapta sa, dar nu trebuia să declare nimic despre fratele său. Ea, din greșeală cred, a spus totul”, a adăugat Vlădoiu.

Avocatul democratului a ținut să menționeze că nu a fost o înscenare, dar au fost trase sfori. „Eu, după apel, i-am spus lui Guma ca nu cumva să iasă din țară. Acum, el stă doar în Republica Moldova. Nu cred că la mijloc e o înscenare, dar sfori s-au tras. Cum e posibil ca cel care a dat banii să fie scos de sub urmărire penală? Mă refer la Tampiza, care este șeful Lukoil pentru România”, a precizat Mircea Vlădoiu. 

Totodată, avocatul lui Guma nu crede că, clientul său va face închisoare.


UNIMEDIA amintește că presa română a anunțat încă în noiembrie 2011 despre condamndarea lui Guma. Potrivit sursei, decizia nu era atunci definitivă. Tribunalul din România l-a condamnat atunci pe Guma la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi la câte doi ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită. Potrivit presei românești, magistraţii au decis însă suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe un termen de încercare de patru ani. Guma a fost obligat, prin decizia instanţei, să plătească statului român 25.000 de lei cheltuieli judiciare.

Articolul integral îl puteți citi în ediția tipărită a Ziarului de Gardă.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub