Vladislav Gribincea, despre decizia UE de a nu debursa bani pentru reformele în justiție: Previzibilă, este un semnal pentru Guvern

Președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, susține că decizia oficialilor europeni de a nu transfera 28 de milioane de euro pentru a susține reformele în sectorul justiției, era una previzibilă.

Potrivit juristului, aceste fonduri urmau să vină în bugetul de stat pentru a compensa banii cheltuiți deja de către Guvern. Declarațiile au fost făcute pentru UNIMEDIA.

Vladislav Gribincea, despre decizia UE de a nu debursa bani pentru reformele în justiție: Previzibilă, este un semnal pentru Guvern
(Foto: UNIMEDIA)

„Această decizie a fost precizată de o misiune de evaluare, care a avut loc în primăvara acestui an, iar din constatările preliminare ale acestei misiuni era cât de cât clar că rezultate palpabile în reformarea justiției nu au fost atinse, chiar dacă au fost făcute. Având în vedere că oamenii de rând nu simt schimbările înspre bine în domeniul justiției, UE a apreciat că impactul reformelor nu a fost suficient. Pentru buget acest lucru înseamnă o pierdere de 30 mil de euro, deoarece pentru reforma Justiție acești bani deja au fost cheltuiți și acești bani trebuiau să vină în buget pentru a compensa cheltuielile făcute. Având în vedere că acești bani nu vor veni, vom avea un deficit mai mare la Ministerul Finanțelor. Este un semnal pentru Guvern de dezaprobare a impactului reformei justiției”, a conchis juristul.

La rândul lui, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a declarat astăzi după ședința Guvernului, că cele 28 de milioane de euro din partea UE nu vor fi transferate către Republica Moldova din cauza inacțiunilor guvernării din perioada 2014-2015.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub