Vladimir Plahotniuc, în presa germană: Fredolin Lecari, descris ca reprezentantul liderului PD la Interpol

Publicația germană Der Spiegel  a publicat un articol despre fostul șef al Interpolului de la Chișinău, în care explica de ce și pentru ce Fredolin Lecari  a intrat în componența conducerii Interpolului.

Vladimir Plahotniuc, în presa germană: Fredolin Lecari, descris ca reprezentantul liderului PD la Interpol
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit publicațiile germane, Fredolin Lecari  ar fi intrat în componența conducerii  ilegal.

„Petrecerea polițiștilor de la Interpol”

Pub

Avocați  și  infractori încearcă să pătrunde în organizația Interpol.  „Anumite figuri din Moldova joacă un rol important?” -  este denumirea articolului publicația germană.

Potrivit publicației, în cadrul reuniunii celei de-a 86-a Adunări Generale a Interpolului de la Beijing din 26-29 septembrie 2017, autoritățile moldovenești au organizat o mare sărbătoare pentru a-și promova reprezentantul la conducerea Interpol în persoana lui Fredolin Lecari.

Der Spiegel afirmă că mai mult de două tone de coniac, vodcă și vin au fost aduse special de către companiile aeriene din Turcia pentru a promova această destinație în Beijing. Este de remarcat că toată această încărcătură a fost adusă de la Chișinău la Beijing sub acoperirea poștei diplomatice.

Descriind rolul și importanța oficialului moldovean în cadrul Interpolului, Der Spiegel notează că Fredolin Lecari este reprezentantul oligarhului Vladimir Plahotniuc și îndeplinește la Interpol, împreună cu alți reprezentanți, precum Vitali Pârlog, un rol bine definit, în interesul lui Plahotniuc, scrie omg.md, care citează articolul german.

„Noul reprezentant al Interpol, Lecari, este considerat o față de încredere a oligarhului Vladimir Plahotniuc, care controlează economia și politica din Moldova și se spune că are legături cu lumea interlopă. Plahotniuc este, de asemenea, șeful Partidului Democrat din Republica Moldova ", subliniază ediția germană influentă Der Spiegel.

Nici Fredolin Lecari, nici autoritățile moldovenești nu au reacționat la aceste acuzații grave de corupție în presa internațională.

De asemenea, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal nu au raportat ce mărfuri se află în materialul lui Der Spiegel sub forma poștei diplomatice.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub