Vlad Plahotniuc, despre cei care îl numesc „cardinalul din umbră”: „Oamenii uneori au nevoie de astfel de povești politice”

Întrebat de jurnaliști ucraineni ce părere are despre faptul că mulți în Moldova îl consideră "cardinalul din umbră", Vlad Plahotniuc a răspuns că "oamenii uneori au nevoie de astfel de povești politice" și că aceasta este "parte din dramaturgia politică, iar unora pur și simplu le mai diluează griul din viață".

Vlad Plahontiuc a răspuns la o serie de întrebări într-un interviu oferit agenției ucrainene de știri unn.com.ua.

Vlad Plahotniuc, despre cei care îl numesc „cardinalul din umbră”:  „Oamenii uneori au nevoie de astfel de povești politice”
(Foto: UNIMEDIA)

"În spatele acestor retorici se ascunde fie malițiozitate, fie necunoașterea subiectului sau a omului. Pe lângă asta, se ascunde neștiiința anumitor procese politice și mecanismelor de guvernare a statului- altfel nu se poate de explicat toate erorile acestor oameni în logica acuzațiilor la adresa mea", a mai declarat Vlad Plahotniuc pentru unn.com.ua.

Liderul PD a fost întrebat și despre faptul că aproape toți politicienii care au participat la ultimele alegeri au promis că vor "lupta împotriva lui Plahotniuc". La aceasta, politicianul a răspuns că această "luptă demonstrativă" împotriva lui nu este nimic altceva decât "afișarea neputinței lor de a găsi teme politice reale și de a construi o programa alternativă serioasă pentru guvernare".

Pub

Această "luptă" ar fi permis oponenților săi "să construiască partide întregi, dar placa deja a ruginit și ei s-au coborât până la 1-2 procente, în timp ce Partidul Democrat crește", este de părere Vlad Plahotniuc.

Despre Moldova, politicianul a spus că pentru moment este importantă "modernizarea principalelor instituții" și că ei speră la susținerea partenerilor din UE și SUA în această misiune.

"Paralel, noi ducem o luptă, care potrivit datelor, este destul de efectivă, cu corupția, care încă este prezentă în aproape toate domeniile", a mai adăugat Vlad Plahotniuc. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub