Vlad Filat: Raportul Kroll trebuie făcut public de urgență

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, susține că rezultatele investigației efectuate de compania internațională Kroll la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank trebuie publicate. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Moldpres, informează UNIMEDIA.

„Noi am discutat acest subiect la şedinţa Consiliului Alianţei şi concluzia la care am ajuns a fost să solicităm organelor responsabile desecretizarea acestui raport. Documentul trebuie să fie făcut public şi cât mai repede posibil! Pentru că, în condiţiile în care el e secretizat, se fac multe speculaţii, interpretări, insinuări etc. Sper că, după publicarea raportului, aceste speculaţii nu vor mai fi făcute”, a punctat Filat

Vlad Filat: Raportul Kroll trebuie făcut public de urgență
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

Totodată, liderul PLDM a menționat că desecretizarea raportului companiei Kroll este doar un prim pas în această direcţie.

„Se va acţiona în continuare în vederea elucidării situaţiei din acest domeniu astfel încât lucrurile să devină extrem de clare şi nimeni să nu mai facă speculaţii urmărind nu ştiu ce interese”, a precizat Vlad Filat.

UNIMEDIA amintește că miercuri, 22 aprilie, Banca Națională a Moldovei a publicat detalii privind investigațiile efectuate de compania internațională Kroll la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Potrivit rezultatelor, în anii 2012-2014 a existat un efort coordonat și ascuns pentru preluarea controlului asupra celor trei bănci, iar ulterior pentru a masca natura adevărată a tranzacțiilor a fost maximizat volumul de credite acordate. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub