Vlad Filat rămâne în arest la CNA. Igor Popa: Ne vom adresa la CEDO

Vlad Filat rămâne, în continuare, în izolatorul CNA. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de Curtea de Apel Chișinău, după ce avocatul lui Filat, Igor Popa, a contestat decizia Judecătoria Buiucani.

Din completul de judecători de la Curtea de Apel fac parte magistrații Iurie Iordan, Ghenadie Lîsîi și Silvia Vrabie, despre care presa a scris că sunt „șantajabili”.

Vlad Filat rămâne în arest la CNA. Igor Popa: Ne vom adresa la CEDO
(Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari)

„Partea acuzării a încercat să aducă și alte probe, mă refer la perchezițiile de acum două zile, pentru a completa lipsa de probatoriu. Ne vom adresa la CEDO. Noi suntem convinși că respectând principiile CEDO vom reuși să ne facem dreptate. La momentul dat nu există riscuri probate de procurori că Vlad Filat ar putea să părăsească țara sau să influențeze pe cineva”, a declarat avocatul lui Filat.

Igor Popa spune că au fost încălcate flagrant drepturile clentului său.

Pub

„Nu trebuie să facem justiție la televizor. S-a încălcat grav prezumția nevinovăției, iar unele surse media au încercat să inducă ideea că Vlad Filat este vinovat”, a adăugat Popa.

UNIMEDIA amintește că Vlad Filat a fost reținut pentru 72 de ore de către CNA, în data de 15 octombrie. Ulterior, pe 18 octombrie, Judecătoria Buiucani a prelungit perioada de arest preventiv cu încă 30 de zile. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub