Vlad Filat îi face caracterizarea lui Renato Usatîi

Vlad Filat, într-un interviu pentru ziarul „Timpul, povestește despre legăturile pe care le-a avut cu Renato Usatîi. Președintele Partidului Liberal Democrat îl caracterizează pe Usatîi drept un „proiect mixt al serviciilor secrete ruseşti cu implicarea lumii criminale”, transmite UNIMEDIA.
 
Totodată, liberal-democratul neagă că ar fi avut vreodată relații de prietenie cu acesta, sau orice alt tip de parteneriate politice sau de alt fel.
Vlad Filat îi face caracterizarea lui Renato Usatîi
Filat și Usatîi (Colaj: UNIMEDIA)

„El nu a apărut de ieri sau de alaltăieri. L-am cunoscut și eu, dar nu în măsura în care debitează dânsul. El a cunoscut foarte multă lume. Mai trebuie să recunosc că el are o anumită capacitate de a intra în vorbă cu oricine. Cred că aceasta ține de o anumită școlarizare, pe care o are la bază. În RM, el a fost pur și simplu desantat. Şi nu este un proiect politic, ci un proiect mixt al serviciilor secrete ruseşti cu implicarea lumii criminale. El a fost conceput și lansat în Moldova cu obiectivul foarte clar de a destabiliza situația de la noi, inclusiv, dacă ar fi fost cazul, și cu utilizarea armelor. Și asta nu este glumă. Problema este cum a reușit un asemenea individ să ajungă într-o poziție în care mai avea de făcut un pas pentru a se transforma într-un actor politic”, declară Filat.
 
Potrivit lui, noua guvernare trebuie să fie prudentă şi să asigure funcționalitatea tuturor instituțiilor statului. „Într-adevăr sunt periculoase aceste posibile destabilizări, care pot fi puse în aplicare de trădătorii de neam, cum ar fi Dodon sau cum ar fi un criminal de-alde Usatîi”, a menționat liderul PLDM.
 
În contextul apropiatelor alegeri locale, care sunt preconizate pentru vara lui 2015, Vlad Filat exclude ipoteza în care Usatîi „ar putea prelua controlul, la nivel local, asupra unei mari părţi din ţară”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub