Viziunea lui Chirtoacă față de șoseaua de centură în jurul Chișinăului

Dorin Chirtoacă salută că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au demarat lucrări pentru construcția unei șosele de centură în jurul Chișinăului. Potrivit primarului Capitalei, acest proiect este unul important, vital și necesar pentru municipalitate, transmite UNIMEDIA.
 
Șeful administrației locale își dorește ca Primăria Chișinău să participe în cadrul dezbaterilor și să transmită un grup de lucru format de experți care să asiste ministerul.
Viziunea lui Chirtoacă față de șoseaua de centură în jurul Chișinăului
Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„În sfârșit la Ministerul Transporturilor au apărut viziuni cu privite la rezolvarea acestei probleme a Chișinăului. Personal aș prefera ca șoseaua de centură să fie transmisă municipalității pentru a fi inclusă în programul de reabilitare a drumului. Dincole de aceasta, acum nu este cazul să tragem plapuma de la unii la alții, faptul că proiectul a apărut pe agenda ministerului consider că este bine. Vorba ceea: mai bine mai târziu decât nicioadată. Acum trebuie să găsim soluția optimă pentru finalizarea construcției șoselei de centură. Este deja construită în proporție de 50%”, a menționat Dorin Chirtoacă.
 
Potrivit lui, la definitivarea proiectului trebuie să fie luată în calcul și dezvoltarea municipiului, creșterea acestuia și trebuie avută în vederea scoaterea traficului greu, de capacitate mare din oraș. „Sunt lucruri de abordat în cadrul dezbaterilor publice anunțate de minister. Un grup de lucru de la Primărie trebuie să participe activ. Este un proiect vital pentru municipalitate, unul strategic. Deja este presiune asupra orașului din cauza că șoseaua de centură nu are capacitatea de a scoate traficul greu din oraș”, a adăugat sursa.
 
În context, edilul a propus să fie identificată o persoană responsabilă, un specialist, „care să aibă capacități să vadă o suprafață de 200 km a municipiului și toate rețelele, drumurile, să le vadă împreună, pentru că ele interacționează, care să se scoale și să meargă la culcare cu gândul la șoseaua de centură”. „Nu este doar o necesitate pentru Chișinău, dar și pentru întreaga republică. În funcție de cum va fi gândită și construită, avem șansa să „aerisim” Chișinăul sau opusul”, a subliniat Chirtoacă..
 
Spațiile Verzi au venit cu propunerea de a sădi un „inel verde” împrejurul orașului, în jur de 25 mii de arbori.
 
Amintim că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a elaborat două concepte pentru construcţia şoselei de ocolire a municipiului Chişinău, pe care le-a propus pentru consultare publică. Construcţia şoselei pentru care este necesară o investiţie de peste 200 milioane de euro va demara la începutul anului viitor şi se planifică a fi finalizată în 2017. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub