Citește toate știrile la acest subiect

Viorel Cibotaru: Ministrul Justiției nu conștientizează gravitatea cazului Braguță

Țara a intrat într-o zonă neagră, suntem puși pe lista celor care nu-și îndeplinesc angajamentele și nu întrunesc criteriile de normalitate. Declarațiile au fost făcute de președintele PLDM, Viorel Cibotaru, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi", de la TVR Moldova.

Viorel Cibotaru: Ministrul Justiției nu conștientizează gravitatea cazului Braguță
(Foto: UNIMEDIA)

Liderul PLDM a menționat că Republica Moldova înregistrează regrese în toate domeniile. Cazul „Pădurea Domnească 2” este o reflecție de evaluare a întregii guvernări, a menționat Cibotaru, făcând referire la moartea tânărului aflat în custodia statului.

Viorel Cibotaru este de părere că după cazul tragic al tânărului Andrei Braguţă, primul care trebuia să demisioneze este ministrul Justiţiei. 

Pub

Cibotaru a mai declarat că actuala guvernare, inclusiv președintele Dodon, demonstrează zi de zi că nu are nici viziuni și niciun proiect de țară. Această situație poate fi schimbată, doar dacă oamenii vor înțelege că trebuie să-și întoarcă dreptul de a gestiona treburile statului.

„Comportamentul guvernării în acest caz a demonstrat că sistemul este unul închis, capsulat. Prima reacție a fost de a mușamaliza nelegiuirea din interior, a doua – de a redirecționa responsabilitatea, astfel ca să nu se răsfrângă asupra guvernării, și al treilea pas - s-au căutat țapi ispășitori. Acest comportament demonstrează că avem un sistem de justiție absolut putred", a conchis liderul PLDM.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub