Vila în care Picasso și-a petrecut ultimii ani din viață, scoasă la licitație. Cum arată aceasta

Vila de pe Coasta de Azur în care Picasso și-a petrecut ultimii ani din viață va fi scoasă la licitație joi, ultimul episod al acestei saga imobiliare de pe Riviera franceză, informează AFP, citată de Agerpres.

Vila în care Picasso și-a petrecut ultimii ani din viață, scoasă la licitație. Cum arată aceasta
(Foto: r365.nl)

Estimat la 20,2 milioane de euro, imobilul din localitatea Mougins, în apropiere de Cannes, a fost achiziționat în 1961 de artistul spaniol, care a murit 12 ani mai târziu, pe 8 aprilie 1973.

Jacqueline Roque, ultima soție a lui Picasso, a locuit în această casă până la sinuciderea sa din 1986. Imobilul a fost moștenit de Catherine Hutin-Blay, fiica acesteia din prima căsătorie, care l-a vândut pentru 10 milioane de euro.

Pub

Înaintea lui Picasso, casa a aparținut familiei Guinness, iar Winston Churchill obișnuia să-și petreacă deseori vacanțele aici.

Casa era pe punctul de a intra recent în proprietatea omului de afaceri de origine srilankeză, Rayo Withanage. În ianuarie, fuseseră anunțate deja acțiuni de caritate pentru promovarea artelor și serate pentru promovarea dezvoltării durabile, organizate în colaborare cu Monaco sau municipalitatea din Mougins.

Potrivit avocatului Maxime Van Rolleghem, reprezentantul băncii olandeze Achmea Bank, creditorul actualului proprietar al domeniului, ''omul de afaceri srilankez a anunțat public cumpărarea casei prin ofertă directă, dar acest lucru nu este adevărat. A făcut o ofertă în 20 iunie, pentru 196 de milioane de euro, dar nu a reușit să strângă fondurile.''

Domeniul Picasso este, cu toate acestea, o afacere bună: ''Alte vile prestigioase de pe Coasta de Azur se vând la prețuri mai mari'', adaugă Van Rolleghem.

Actualul proprietar, un olandez, a cumpărat domeniul de la fiica artistului, în 2007. A botezat vila ''Peștera minotaurului'', a mărit-o și a dotat-o cu numeroase amenajări sofisticate: piscine, lifturi, instalație de aer condiționat, spa, garaj, teren de tenis, care nu au fost finalizate însă din cauza dificultăților financiare.

''A acționat ca un client de bună-credință. A făcut lucrări consistente și a mizat pe un preț de revânzare de 170 de milioane de euro'', a precizat Van Rolleghem.

Imobilul a fost deschis pentru vizite la finele lunii septembrie, dar este imposibil de anticipat cine va licita joi. Vânzarea va avea loc prin intermediul unui avocat, în fața unui judecător de la înalta curte care va anunța numele câștigătorului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub