(video/update/foto) Acțiuni de protest în fața televiziunii naționale Moldova 1: „Stratan, vrem să vă vedem”

(update 13:00) Manifestanții au cerut directorului postului public de televiziune, Moldova 1, Ecaterinei Stratan, să iasă afară.
(video/update/foto) Acțiuni de protest în fața televiziunii naționale Moldova 1: „Stratan, vrem să vă vedem”
(Foto: UNIMEDIA)

(update 12:40) Andrei Năstase: „Propaganda trebuie să dispară din Republica Moldova. De ce la Moldova 1 nu au acces liderii de opoziție? Ecaterina Stratan a fost adusă aici ilegal. Avem instituții în fruntea cărora stau niște oameni de nimic..Cerem acces la televiziune!”
 
(update 12:30) Rezoluția protestatarilor privind accesul la informație 
 
(update 12:20) Ion Terguță: „De la această companie nu mai putem aștepta să aducă lumea în stradă. Avem o situație extrem de gravă”

(update 12:20) Alexandru Slusari: „Se extinde un regim autoritar. Cerem dreptul nostru de a fi informați. Un om informat poate acționa cu bună credință. Toți partenerii externi au menționat că țara merge spre dictatură. Noi achităm această televiziune, iar ea reflectă că tot e bine în țară. Moldova 1 s-a transformat în anexa lui Plahotniuc. Ce a pățit politica editorială? Lucrurile se înrăutățesc” 

(12:00) Mișcarea de Rezistență ACUM va organizează un flashmob în fața televiziunii naționale. Organizatorii au precizat că Moldova 1 este o televiziune subordonată politic și cer ca aceasta să informeze corect.

Pub

Rezoluție:

În aceste condiții, în calitate de consumatori ai serviciilor de programe difuzate la Moldova 1 și în calitate de contribuabili, cerem următoarele:

1.       Conducerea  obedientă a postului Moldova 1 să înceteze să facă jocuri politice și să revină la normalitate, să activeze conform principiilor de comunicare democratice, civilizate, euro-conforme.

2.       Să fie realizate în mod prioritar emisiuni de dezbateri publice cu participarea liderilor opoziției anti-oligarhice, vis-a-vis cu demnitari de prim rang. Este inacceptabil ca primarul ales al municipiului Chișinău să nu fie invitat nici măcar o singură data la emisiunile de dezbateri de la televiziunea publică!

3.       Să fie abordate de urgență cele mai stringente subiecte ale momentului cum ar fi invalidarea alegerilor locale noi, sistarea asistenței macro-financiare a Moldovei de către UE, refuzul recent al FMI de a acorda sprijin Republicii Moldova, legea privind amnistia fiscală etc., cu participarea adevăratei opoziții pro europene și anti-oligarhice: Platforma DA, PAS, PLDM.

4. Cerem reflectarea corectă și echidistantă a acțiunilor, activităților și protestelor opoziției, inclusiv a Adunării Generale a Alegătorilor din data de 26 august curent. De asemenea, cerem ca la emisiunile vizând activitatea opoziției antioligarhice să participe experți cu opinii diferite, nu doar bursieri ai holdingului lui Plahotniuc și Dodon.

Amintim actualei conduceri a instituției publice de televiziune că Moldova 1 nu este postul guvernării, ci televiziunea poporului! Moldova 1 nu este o piesă din panoplia lui Plahotniuc, ci televiziunea cetățenilor!

„Mass media audiovizuală din Republica Moldova este în mare parte capturată, monopolizată de Plahotniuc și Dodon. Puținele posturi TV independente sunt sufocate de lipsa acută de finanțe, situație creată în urma monopolizării de către Plahotniuc a pieții de publicitate și a constrângerii de către acesta a donatorilor de publicitate să nu colaboreze cu presa liberă, singura care prezintă un tablou veridic al realităților din țara noastră. Holdingul lui Plahotniuc manipulează, minte, intoxică nestingherit opinia publică, căci singura instituție publică de reglementare în audiovizual, CCA, este capturată și ea. În aceste condiții este extrem de important ca instituția publică de televiziune și radiodifuziune, plătită din banii contribuabililor, să informeze corect populația, să fie o porta-voce a poporului, să presteze servicii de programe obiective, să corespundă plenar statutului său de instituție nesubordonată politic, pusă în exclusivitate în serviciul poporului”, se spune în descriere evenimentului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub