(video/update) Ședința Parlamentului: Majoritatea parlamentară a votat proiectul de hotărâre care-și propune să revizuiască legislația electorală, după invalidarea alegerilor din Chișinău

(update14:45) Majoritatea parlamentară a votat proiectul de hotărâre care-și propune să revizuiască legislația electorală, după invalidarea alegerilor din Chișinău.

Astfel, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități va analiza, în decursul a 60 de zile, legislația electorală.

Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari

(update 14:37) După mai multe critici ale proiectului de hotărâre cu privire la efectuarea unei analize ample, evaluări și expertize a legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chișinău, Andrian Candu, care este și unul dintre autorii proiectului i-a luat la rost pe deputații PLDM și PSRM.

(update 13:40) Autorii proiectului propun revizuirea și modificarea legislației electorale. Deputatul Valeriu Ghilețchi a declarat că trebuie revăzută definiția „agitației electorale” și dacă e nevoie să rămână în lege continuare acele „zile a tăcerii” în care este interzisă agitația electorală.

Dispute în sala de plen. 

„Atât observatorii naționali, cât și internaționali au observat că alegerile au fost corecte. Legislația este corectă doar că este selectivă. Da-ți libertate instanțelor de judecată. Inițiativa este fariseică”, a declarat deputata PLDM, Maria Ciobanu.

(update 13:16) Deputații au trecut la subiectul nr. 7 de pe suplimentul ordinei de zi de la ședința de astă și discută proiectul de hotărâre cu privire la situația creată după invalidarea alegerilor locale din Chișinău.

(ora 10:05) Aleșii poporului se întâlnesc astăzi în ședința ordinară a Parlamentului. Pe ordinea de zi a ședinței se află 15 subiecte, iar pe suplimentul ordinii de zi, altele 7.

Astăzi, în cadrul ședinței, parlamentarii urmează să discute și ulterior să voteze un proiect de hotărâre cu privire la situația creată după invalidarea alegerilor locale din capitală.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.