(video/update) Ultima oră: CEC a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă privind referendumului anti-mixt

(update 17:42) Cu șase voturi împotrivă, printre care și cel al șefei CEC-ului, Alina Russu și două pentru, CEC-ul a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă privind referendumului anti-mixt.

"Din nume propriu, nu consider că există un conflict de interese", a declarat Alina Rusu.

(video/update) Ultima oră: CEC a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă privind referendumului anti-mixt
(Foto: UNIMEDIA)

Cei șase membri ai Comisiei care au votat împotrivă sunt președintele CEC Alina Russu, vicepreședintele Rodica Ciubotaru, Iurie Ciocan, Veaceslav Agrigoroae, Andrei Volentir și Vadim Filipov. Pentru înregistrarea grupului de inițiativă au fost Sergiu Gurduza și Vladimir Șarban. Un membru, Vasile Gafton a lipisit de la ședință.

(update 17:15) Șefa CEC, Alina Russu, propune respingerea cererii de înregistrare a grupului de inițiativă privind desfășurarea plebiscitului republican de anulare a Legii Sistemului Mixt.

Pub

(15:07) Comisia Electorală Centrală examinează cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican legislativ pentru anularea sistemului electoral mixt.

UNIMEDIA amintește că mai multe organizații ale societății civile, propun inițierea și desfășurarea la nivel național, până la alegerile parlamentare din 2018, a unui referendum pentru anularea legii prin care s-au făcut modificări la Codul Electoral și s-a interpus sistemul mixt de vot.

Reprezentanții ONG-urilor au mai declarat că după înregistrare, va începe colectarea de semnături în vederea susținerii referendumului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub