(video/update) O nouă ședință de judecată în dosarul Șor: Procurorii spun că martorii acuzării au confirmat vinovăția, avocații-nu

În cadrul ședinței de astăzi în dosarul deschis pe numele lui Ilan Șor au fost audiați șapte martori ai acuzării- patru contabili și trei foști angajați ai Băncii de Economii.

(video/update) O nouă ședință de judecată în dosarul Șor: Procurorii spun că martorii acuzării au confirmat vinovăția, avocații-nu
(Foto: UNIMEDIA)

Cei patru contabili au primit parolele și semnăturile digitale ale companiilor care au fost folosite la fraudarea sistemului bancar.

„Martorii au confirmat circumstanțele descrise în învinuire, susținând că au acționat la inițiativa lui Ilan Șor”, a declarat pentru UNIMEDIA purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție Anasasia Mihălceanu.

Pub

Pe de altă parte, avocatul lui Ilan Șor, Iulian Balan, a declarat că „martorii audiați au confirmat nevinovăția lui Ilan Șor”.

„Au fost audiați martorii din partea acuzării, numele cărora nu pot să le divulg, fiind o ședință de judecată închisă”, a declarat avocatul Iulian Balan.

Următoarea ședință a fost fixată pentru 20 august.

Ilan Șor a revenit pe banca acuzaților în dosarul de escrocherie și spălare de bani, după o pauză de două luni.

În fața Curții de Apel din Cahul s-au adunat susținătorii primarului de Orhei, care scandează „Ilan, suntem cu tine”, “Jos Justiția selectivă !”, “Ilan, Moldova e cu tine !”, “Vrem o justiție corectă”.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa instanței de apel Chișinău pe 15 ianuarie 2018, după șase luni de blocaj în Judecătoria Chișinău.

În februaria, a fost luată decizia ca dosarul primarului din Orhei să fie strămutat de la Curtea de Apel din capitală la Cahul, după ce doi judecători de la Curtea de Apel au depus cereri de autorecuzare, după ce și magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au refuzat să examineze dosarul.

Ilan Shor a fost condamnat în vara 2017 la 7 ani și 6 luni de închisoare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub