(video/update) Mitingul Diasporei la București: Zeci de mii persoane protestează în Piața Victoriei. Peste 100 de oameni, afectați de gaze

(update 21:00) Jandarmeria Română anunţă că în Piaţa Victoriei şi-au făcut apariţia persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente şi galerii ale unor echipe de fotbal şi solicită protestatarilor să se delimiteze de acestea.

(update 20:30) Jandarmii folosesc tunuri cu apă împotriva protestatarilor.

 

(video/update) Mitingul Diasporei la București: Zeci de mii persoane protestează în Piața Victoriei. Peste 100 de oameni, afectați de gaze
(Foto: captură video)

(update 19:40) Aproximativ 15.000 de persoane se află în Piață

(update 17:45) Noi incidente în Piața Victoriei. Mai multe persoane au încercat să rupă gardul jandarmilor, iar aceștia au rispotat cu gaze lacrimogene.

Pub

(update 16:45) Circa 1.500 de persoane sunt la această oră în faţa Guvernului României, transmite Digi24.

Bulevardul Kiseleff a fost blocat. Oamenii încearcă să blocheze și Bulevardul Aviatorilor. La această oră sunt și câteva îmbrânceli cu jandarmii și s-a dat cu gaze lacrimogene.

(ora 15:00) Mitingul Diasporei, anunțat de mai mult timp, are loc în acest moment la București. Românii se adună în Piața Victoriei din capitala României. Protestatarii poartă tricouri cu mesaje „Fără Penali” şi „Nu cedăm”. 

Urmăriți live pe UNIMEDIA.

Protestatarii cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare, relatează News.ro.

Protestul a fost anunțat pe rețeaua de socializare Facebook. 
Românii din diaspora care nu au reuşit să ajungă la mitingul anti-guvernamental vor protesta în Londra, Amsterdam, Spania, Italia şi Elveţia, în faţa ambasadelor sau în pieţe.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub