(video/update) Decis: Ion Ceban și Andrei Năstase rămân în cursa electorală. CECC a respins sesizările PUN-ului și socialiștilor

În cadrul ședinței de astăzi, Consiliul Electoral de Circumscripție (CECC) a respins sesizarea Partidului Unității Naționale (PUN) prin care se solicita eliminarea candidatului socialiștilor, Ion Ceban, din cursa electorală pentru funția de primar general al capitalei.

(update) În cadrul aceleași ședințe membrii CECC au anunțat că sesizarea împotriva candidatului PUN, Constantin Codreanu va fi examinată de Judecătoria Chișinău în urma pozei lui Codreanu alături de Președintele României, Klaus Iohannis.

Foto: UNIMEDIA

Sesizarea a fost respinsă pe motiv că ar fi inadmisibilă și fără probe. De asemenea, a fost anulată și sesizarea împotriva candidatului PDA-PAS, Andrei Năstase, în care PSRM solicita excluderea acestuia din cursa electorală. CECC a decis respingerea sesizării deoarece este neîntemeiată și nu l-a implicat pe președintele partidului european în campania sa electorală.

Sesizarea a fost depusă în urma unei declarații făcute de liderul Partidului Popular European, Joseph Daul, în care susținea „Năstase - unicul candidat antioligarhic, Plahotniuc și Dodon vor înscăunarea unei persoane aservite”.

UNIMEDIA amintește că PUN a depus o sesizare împotriva lui Ion Ceban, precum că acesta ar fi declarat cheltiueli mai mici în raportul financiar. De asemenea PUN a mai depus o sesizare și împotriva candidate Partidului „Șor”, Reghina Apostolova, ulterior aceasta a fost scoasă din cursă.

De asemenea, Ion Ceban a depus o sesizare la CEC împotriva lui Andrei Năstase, în urma unei declarații a lui Daul. În care susținea „Năstase - unicul candidat antioligarhic; Plahotniuc și Dodon vor înscăunarea unei persoane aservite”. Despre aceasta a anunțat astăzi liderul PDA, Andrei Năstase.

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.