(video) Zi de doliu la 16 mai? Diacov sugerează că PD nu va vota. Streleț: Vom discuta la partid

Propunerea liberalilor de a declara ziua de 16 mai zi de doliu național este privită cu scepticism de colegii din Alianța pentru Integrare Europeană. Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, sugerează că PD nu va susține acest proiect de lege, pe când liberal-democrații spun că încă nu au încă o poziție  la acest subiect. 

„Eu dlui Ghimpu i-am spus doi ani în urmă să iasă din tranșee și să nu ne țină în doliu. E o viziune mai mult de partid, dar Republica Moldova trebuie să trăiască bine cu toți vecinii, să nu dea motiv de fel de fel de conflicte și  să ne consolidăm ca națiune. Nu e ideea noastră, cu pietre cu ocupații cu eliberări, demult e rezolvat acest lucru”, a declarat democratul.
(video) Zi de doliu la 16 mai? Diacov sugerează că PD nu va vota. Streleț: Vom discuta la partid
(Foto: protv.md)

Președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, spune că subiectul va fi discutat la partid, dar menționează că AIE ar trebui să se concentreze pe programul de guvernare.  „Subiectul nu a fost discutat nici la partid, nici în fracțiune, pentru că PLDM se concentrează pe programul de guvernare al AIE. Noi avem foarte multe obiective, care trebuie atinse prin consolidarea eforturilor componentelor Alianței. Printre aceste obiective nu s-a regăsit o eventuală condamnare a ocupației rusești. Urmează să discutăm, dar trebuie să ne concentrăm pe ceea ce ne unește și să ne apropiem de scopurile noastre”, a spus acesta. 


UNIMEDIA precizează că astăzi, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a propus ca ziua de 16 mai să fie declarată zi de doliu național. În această zi se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Țarist, fapt ce potrivit liberalului, a adus numai nenorociri moldovenilor. Tot Mihai Ghimpu, acum doi ani,  a venit cu inițiativa de a instala în PMAN o piatră comemorativă în memoria victimelor ocupaţiei sovietice. El a semnat și un decret prezidențial decret prezidenţial,  prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarată „zi a ocupaţiei sovietice".


Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub