(video) Votul mixt, un experiment pentru RM: Ce spune Dumitru Diacov

În urma alegerilor parlamentare prin sistemul de vot mixt, în Parlament ar putea ajunge oameni care ar reprezenta interesele unui singur partid și să nu facă ceea ce promit în campania electorală. Declarațiile aparțin fostului vice-ministru al Afacerilor Externe al Moldovei și au fost făcute în cadrul emisiunii IMPORTANT de la TVC21.

(video) Votul mixt, un experiment pentru RM: Ce spune Dumitru Diacov
(Foto: UNIMEDIA)

„Oamenii nu o să știe a cui sunt. Mulți o să creadă că sunt candidații opoziției, împotrivă sau independenți. Se creează ideea că aceasta este miza Partidului Democrat să aducă un grup puternic de deputați independenți, care să culeagă votul protestatar, iar după ce primesc mandatele de deputat, ei să voteze așa cum trebuie și să prezerveze conducerea acestui partid la guvernare”.

În replică, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, spune că opoziția ca avea timp să demonstreze toate plusurile și toate minusurile sistemului electoral.

Pub

Eu cred că această decizie și aceste alegeri vor fi o experiență pentru Republica Moldova. Eu mi-aș dori ca ea să fie pozitivă. Și sarcina PD este să demonstreze că cei care nu cred, că nu au dreptate. Să organizăm Guvernul, majoritatea parlamentară să organizeze alegeri parlamentare democrate, cinstite, ect. Ca rezultatul alegerilor, să fie recunoscut de comunitatea internațională de partenerii noștri, de donatorii noștri, iar următorul Guvern să aibă legitimitatea necesară”, a conchis Diacov. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub