Citește toate știrile la acest subiect

(video) Voronin și-a schimbat iar părerea, susținând că Filat nu mai poate fi prim-ministru

Vladimir Voronin consideră că Vlad Filat nu va mai putea ocupa funcția de prim-ministru, ca urmare a deciziei Curții Constituționale din 22 aprilie 2013. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele PCRM în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7. Afirmația sa vine după ce anul trecut PCRM a votat cu PLDM în Parlament o decizie care-l reabilitează pe liderul liberal-democraților

„Vlad Filat nu mai poate deține niciodată funcția de prim-ministru. E pe viață. Decizia Curții Constituționale este definitivă și irevocabilă. Cine va anula decizia Curții? Nu va fi anulată nici peste un an, nici peste 100 de ani”, a declarat liderul opoziției.
 
Voronin a mai spus că Filat ar fi venit în biroul său, și a încercat să-l convingă că nu este corect să fie demis doar el. „A luat loc chiar sub portretul lui Lenin, şi a spus: „Dle preşedinte, da de ce numai eu, dar de ce nu tot Guvernul?”. Zic, o, super. Şi am zis că aceasta şi vom vota”, a spus sursa.
 
Amintim că pe 22 aprilie 2013, Curtea Constituțională a stabilit printr-o hotărâre că Vlad Filat nu mai poate fi prim-ministru. „Premierul unui Guvern demis prin moţiune de cenzură pentru suspiciuni de corupţie este incompatibil cu exercitarea funcţiei şi se află în imposibilitate definitivă de a continua exercitarea mandatului”, se spune într-una din concluziile Curții Constituționale.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub