(video) Voronin o compară pe Greceanîi cu Timoșenko: Prețul la gaz a fost negociat prost

Vladimir Voronin o compară pe Zinaida Greceanîi cu Yulia Timoșenko. Potrivit lui, și fosta prim-ministră a Republicii Moldova trebuie să fie cercetată pentru negocierea defectuoasă în 2008 a contractului de livrare a gazelor de la concernul rus Gazprom. Liderul PCRM sugerează că după alegerile parlamentare trebuie să fie creată o comisie specială de stat care să investigheze acest caz.

Potrivit lui, contractul negociat anterior putea fi prelungit din an în an, și nu înțelege de ce s-a pus întrebarea de a negocia un contract nou.
 
„După ce dna Greceanîi s-a aflat timp de o lună de zile la Moscova, s-a întors în Moldova și mi-a spus: „Dle președinte, permiteți-i lui Igor Dodon să meargă cu mine că eu de una singură nu mă descurc”. La sfârșitul a trei luni de zile au adus acord nou pentru procurarea gazului din Federația Rusă, costul căruia la momentul ăla era de două ori mai mare decât costa gazul procurat de Germania de la Gazprom”, a menționat liderul PCRM în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV.
 
Cei doi i-ar fi spus că ar exista o schemă, în baza căreia prețul gazului se va reduce până în 2010. „Acest lucru nu s-a întâmplat, cu niciun leu nu s-a redus prețul”, a menționat comunistul.
 
Vladimir Voronin consideră că după alegeri trebuie să fie creată o comisie specială de stat care să se clarifice cu acest acord. „Fix așa a fost negociat și de Yulia Timoșenko. Fostul prim-ministru al Ucrainei a răspuns. Noi trebuie să căutăm răspuns și aici, în Moldova”, a conchis acesta.
 
Precizăm că în fostul premier al Ucrainei, Yulia Timoșenko, a făcut pușcărie pentru că a negociat un contract pentru livrarea gazului cu Gazprom, care de asemenea nu era avantajos pentru ucraineni. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub