(video) Voronin îl va da în judecată pe Chirtoacă: Dezvăluirile făcute despre compania care demolează Cinematograful „Gaudeamus”

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, susține că îl va da în judecată pe fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, după ce ultimul a declarat că Voronin ar sta în spatele privatizării Cinematografului „Gaudeamus”. Voronin a venit cu câteva precizări în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

Acesta a negat faptul că ar avea vreo legătură cu privatizarea cinematografului.

„Oligofren Chirtoacă cade câte odată noaptea din pat și să lovește cu capul. CristiVlad SRL a privatizat acest cinematograf, idee n-am cine sunt ei. L-au privatizat în 2004, și în 2010 a fost cumpărat și privatozat terenul aferent cinamatografului. Cine era atunci primar? Uite Chirtoacă trebuie să spună”, a declarat Voronin.

Mai mult, președintele comuniștilor afirmă că compania care se ocupă de demolarea cinematografului este Inamstro SRL, înregistrată în raionul Rezina, satul Gordinești, ai cărei fondatori sunt Ionachi Nicolae și Verejan Vitalie.

„Iaca cum a fost istoria, nu cum spune „șuric”-ul ista. Aceast companie construiește mult în Chișinău. Eu sunt convins că ei (n.r. Inamstro SRL) o să construiască și în locul cafenelei „Guguță”, după ce va fi demolată”, a mai declarat Voronin.

Fostul președite al Republicii Moldova susține însă că nu va lăsa lucrurile așa și că îl va da pe Dorin Cirtoacă în judecată, pentru declarațiile făcute.

„Acest oligofren trebuie să răspundă. Doar dacă aduce acte că-i „sumașădșii” (trad. rus. - nebun), poate să-l elibereze. Cânsd învățam la colegiu se organizau sobotnice și eu am lucrat la construcția acestui cinematograf”, a conchis Voronin.

Menționăm că în locul fostului cinematograf ar urma să fie ridicate două blocuri locativ cu 15 etaje de către o companie din satul Gordineşti, Rezina

Demolarea cinematografului a fost însoțită de proteste din partea societății civile, dar și a intervenției noului primar ales, Andrei Năstase, care ceruse explicații viceprimarului Nistor Grozavu.

Ulterior, viceprimarul Nistor Grozavu a semnat dispoziția de anulare a lucrărilor de demolare a cinematografului Gaudeamus.

Potrivit dispoziţiei viceprimarului Nistor Grozavu, decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acţiunilor de protest organizate de un grup de cetăţeni, nemulţumiţi de demolarea clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus” şi în urma interpelării domnului Andrei Năstase, primar ales al municipiului Chişinău. 

Autorizaţia de desfiinţare a cinematografului Gaudeamus, care este proprietate privată, a fost semnată în luna august 2016. Instituția a fost construită în anii 50 ai secolului trecut.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.