(video) Voronin consideră că Petrenco trebuie să-și depună mandatul! Comunistul: Nu plec din Parlament

Vladimir Voronin consideră că Grigore Petrenco trebuie să-și depună mandatul de deputat. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul PCRM în cadru emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, transmite UNIMEDIA. Mai mult decât atât, Voronin a sugerat că Grigore Petrenco nu se va regăsi în listele electorale ale partidului.
 
De cealaltă parte, Petrenco afirmă că nu intenționează să renunțe la mandat și îl acuză pe liderul de partid de „declarații mincinoase”.

Liderul PCRM a fost întrebat de ce a rămas Petrenco de unul singur în Parlament, miercuri, când a fost votată ratificarea Acordului de Asociere RM-UE. „A vrut să demonstreze ceva. Pe dânsul l-au jignit ieri pentru că în Parlament fiecare deputat are dreptul să se înscrie cu luare de cuvânt. El a rămas să se clarifice cu ei mai departe. El nu a coordonat cu mine, doar el este supărat pe noi că noi l-am eliberat din conducerea partidului. El nu va mai avea perspectiva de a face parte din echipa parlamentară, de aceea este supărat. În mod normal ar trebui să-și depună mandatul”, a declarat Voronin.
 
De cealaltă parte, Grigore Petrenco a declarat că nu-și va depune mandatul. „Eu în ultimul timp, după plenară din 7 iunie când am fost excluși din conducerea partidului, nu prea am comentat ceea ce s-a întâmplat. Nu am fost la televiziuni, la posturile de radio. Unii tovarăși, inclusiv și președintele partidului, este activ și în fiecare zi la televiziune și explică ce s-a întâmplat. Spun că noi singuri am plecat, că am scris cerere, etc. Nu am vrut să comentez, dar având în vedere cele declarate de dl Voronin, vreau să declar că este o minciună. Noi nu am plecat de sine stătător. Noi am fost excluși la propunerea dlui Voronin și, respectiv, nu am scris nicio cerere. Dacă dl Voronin are vreo cerere din partea mea, eu îl îndemn să o prezinte tuturor, iar pe viitor să nu facă aceste declarații mincinoase. Nu am trădat alegătorii, nu am trădat partidul și nu am ieșit din partid”, a spus el.
 
 
Deputatul PCRM a explicat de ce a rămas la acea ședință a Parlamentului, deși toți deputații PCRM au părăsit sala. „Consider că decizia personală a dlui Voronin de a nu vota împotriva ratificării Acordului de Asociere cu UE este o greșeală din care poate suferi tot partidul.  Am rămas în sala Parlamentului deoarece mă conduc de hotărârile Congresului Partidului Comuniștilor Dacă cineva s-a răzgândit și nu mai vrea să îndeplinească hotărârile Congresului referitor la vectorul de dezvoltare externă a Republicii Moldova, atunci trebuie să convoace un nou Congres și să ia decizii. Noi susținem vectorul Euroasiatic”, a conchis Petrenco.

UNIMEDIA amintește că Tkaciuk și-a depus mandatul de deputat în Parlament, iar ulterior a fost exclus, alături de Petrenco din Comitetul Executiv al PCRM. Muntean a fost dat jos din postura de secretar general al partidului.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub