(video) „Vlogul unei Mame Feministe” din Republica Moldova. Alina Andronache vine să desființeze stereotipurile de gen

Tema feminismului este una controversată în Republica Moldova, termenul fiind interpretat diferit, iar adesea, din necunoștință de cauză, greșit. Ei bine, militanta pentru egalitate de gen, Alina Andronache, a lansat un vlog care vine să spargă stereotipurile de gen și să vorbească despre maternitate și feminism în „Vlogul unei Mame Feministe”.

(video) „Vlogul unei Mame Feministe” din Republica Moldova. Alina Andronache vine să desființeze stereotipurile de gen
(Foto: Facebook / Vlogul unei Mame Feministe)

În primul video, autoarea Vlogului unei Mame Feministe povestește despre copilăria ei, familia ei și cum s-a ciocnit prima oară de șabloanele societății care prescriu comportamente stereotipe de gen despre cum ar trebui să fie o fată sau un băiat, cum trebuie educați, cine și ce trebuie să facă în dependență de genul pe care îl are.„Acest vlog este despre cum se combină viața de familie cu cea profesională, maternitate și feminisim, despre experiența mea de a educa copiii fără stereotipuri și cum integrez principiul egalității de gen în familie și educația copiilor.

Sunt o mamă feministă și acest vlog e despre ceea ce gândesc, simt și cred”, își descrie Alina pagina nou creată.

Alina Andronache este membră a Platformei pentru Egalitate de Gen, mamă a trei copii și soția vloggerului ortodox Ion Andronache. Recent, ea a zguduit sistemul medical și opinia publică fiind co-autoarea Declarației celor 98 de femei care au avut de suferit în urma interacționării cu sistemul medical perinatal.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub