(video) Vlad Plahotniuc: Suntem pentru schimbarea sistemului electoral. Vom promova votul uninominal

Vlad Plahotniuc a susținut primul său briefing de presă în calitate de lider al Partidului Democrat din Moldova. Dânsul a anunțat că vor propune legislativului schimbarea sistemului electoral și anume alegerea deputaţilor în circumscripţii uninominale. 

(video) Vlad Plahotniuc: Suntem pentru schimbarea sistemului electoral. Vom promova votul uninominal
(Foto: privesc.eu)

„Am decis împreună cu colegii din PDM să sprijinim reformarea sistemului de alegere a deputaţilor în Parlament şi să promovăm în societate şi în forumul legislativ idea votului uninominal. Voi anunţa soluţia pe care am propus-o colegilor şi care a fost acceptată, în această iniţiativă privind schimbarea sistemului electoral, vom introduce pentru prima dată în Moldova posibilitatea ca cetăţenii să le retragă înainte de termen mandatul deputaţilor care nu îşi fac datoria”, a precizat democratul.


Plahotniuc a vorbit și despre o altă inițiativă și anume că diaspora să fie reprezentată în parlament de deputații săi: „Cetăţenii din străinătate nu-şi pot face auzită vocea în ţară. Vom introduce pentru prima dată ca diaspora să aibă proprii deputaţi în Parlament: oameni care provin din diasporă, care să le înţeleagă problemele şi să-i ajute. Asta înseamnă control real al clasei politice şi asta propunem noi prin sistemul de vot uninominal”.

Pub

UNIMEDIA amintește că săptămâna trecută Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, președintele PPDA, Andrei Năstase, și președintele PAS, Maia Sandu au susținut o conferință de presă prin care și-au exprimat dezacordul privind inițiativa guvernării de a schimba sistemul electoral. 

 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub