(video) Valeriu Munteanu către Silvia Radu: Mai aveți exact două luni, începeți să vă faceți bagajele

Deranjat de faptul că șefa de la Primărie, Silvia Radu, a dispus ca tomberoanele de gunoi să fie reamplasate în incinta blocurilor locative, Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal la funcția de primar de Chișinău a venit cu precizări.

Asta este o catastrofă, să se revină din nou la amplasarea tomberoanelor în interiorul blocurilor de locuit, pentru că este o mizerie totală, apar microbi, miros și mai ales guzgani”, a menționat Munteanu. 

Mai mult, acesta a cerut să nu fie pus „la murat” proiectul cu platformele subterane pe care l-am adus la Chișinău pe când era ministrul Mediului.

„Când am fost ministru la Mediu, am lucrat la un proiect de colectare a deșeurilor din Chișinău, pe care l-am finanțat (proiect în derulare), prin care în oraș vor fi fost construite 1000 de platforme acoperite pentru colectarea deșeurilor (au fost instalate deja 200) și cinci platforme subterane de colectare a gunoiului (proiect pilot), câte una în fiecare sector al orașului. Spun acest lucru, inclusiv pentru doamna Radu, care mai are doar două luni să uzurpe puterea la primăria Chișinău, dar și pentru toată suita pe care a dus-o și improvizează acum. Gunoiul de pe platformele de colectarea trebuie să fie evacuat la timp, în funcție de capacitatea fiecărui punct de colectare, nu în funcție de graficul general al celor de la Autosalubritate, iar tomberoanele trebuie periodic spălate și dezinfectate”, a declarat Valeriu Munteanu. 

Și pentru că tot suntem în campanie electorală, candidatul PL la fotoliul de primar al capitalei a îndemnat-o pe Silvia Radu să-și facă bagajele: „Mai aveți exact două luni”.

UNIMEDIA precizează că astăzi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei, Silvia Radu a cerut ca tomberoanele să fie amplasate „în dulap”. 

„E lipsă totală de sanitărie. Când suntem acasă, avem coșul dela bucătărie ascuns în dulap. E ca și cum aș pune coșul în mijlocul casei. Trebuie revizuit conceptul: ca să fie comod de aruncat și comod de colectat. Nu este normal ca să avem tomberoane la fiecare colț. Nu știu a cui a fost ideea de astfel de amplasarea a gunoiului. Avem o lună la dispoziție pentru un proiect de reamplasare a acestora”, a punctat Radu

Munteanu nu a trecut cu vederea nici faptul că primărița pronunță greșit unii termeni.

„Știu că este greu să memorați toată terminologia de specialitate, dar corect este „platformă pentru colectarea gunoiului”, nu „panou” sau „platou”, la fel, corect este „tomberon” nu „tombleron”, așa cum spuneți dumneavoastră”, a spus Munteanu.

Silvia Radu nu a comentat deocamdată declarațiile lui Valeriu Munteanu.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub