(video) Ustensile defecte, lucrări de reaparație efectuate prost, tobogane ce pun în pericol viața copiilor sunt unt doar câteva nereguli depistate în grădinițile din capitală

Numeroase nereguli au fost depistate în grădinițele din capitală. Ustensile la bucătărie care nu corespund normelor sanitare, hote nefuncționale, lucrări de reaparație efectuate prost sunt doar câteva abateri ce au fost înregistrate în instituțiile preșcolare din Chișinău. Constatările au fost prezentate astăzi, 20 august, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei de către primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, într-un raport.

În cadrul ședinței Codreanu s-a arătat deranjat de situația alarmantă din școlile și grădinițele din capitală, unde reparațiile se desfășoară cu abateri și-i acuză că nu ştiu să gestioneze corect banii.

„În 90% din grădiniţe, nu lucrează hotele, bucătarii lucrează în condiţii de saună. Unele stau doar de frumuseţe. Nu ştim care sunt necesităţile de intervenţie în grădiniţe şi şcoli. Descoperim tigăi care nu intră în aragaz, ceaune şi alte ustensile care nu corespund normativelor sanitare”, a declarat Codreanu.

Pub

De asemenea, Codreanu a menționat că neregulile apar din cauza lipsei de transparență și a elaborării defectuoase a caietelor de sarcini, care a criticat conducerea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

„Pentru o bucată de masă de plastic s-a dat 22 de mii de lei. Termenul de depunere a documentelor a fost 31 decembrie și în caietul de sarcini s-a spus că lucrările de vor desfășura timp de două luni, ceea ce înseamnă în luna ianuarie și februarie. Cine instalează terenuri de joacă în ianuarie și februarie?”, a menționat Codreanu.

Ce ține de ustensilele pentru bucătărie, Codreanu a declarat că atât anul trecut, cât și în acest an au fost procurate tigăi ce nu corespund normativelor sanitare. 

„De trei săptămâni am așteptat scrisoare din partea Direcției Generale de Educație. Am constatat că la nivelul Direcției tot ce ține de planificare pe achiziții și pe lucru tehnic de reparație și intervenție în instituțiile de învățământ există o problemă enormă. Eu nu știu cu ce se ocupa Fleaș și care era rolul lui ca șeful adjunct. Dar responsabilitatea pentru 278 de contracte de valoare mică în loc de 22 le poartă el”, a conchis primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub