(video) Usatîi e gata să dea jumătate de milion de dolari celui care îl va aduce pe Gorbunțov în Moldova

Renato Usatîi așteaptă ca autoritățile din Marea Britanie să ia decizia de extrădare a lui Gherman Gorbunțov în Republica Moldova. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci controversatul om de afaceri este gata să ofere jumătate de milion de dolari drept recompensă celui care îl vor aduce „acasă” pe fostul acționar de la Universalbank. În cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA, Usatîi a povestit despre conflictul dintre el și Gorbunțov, dar și despre scandalul din jurul Universalbank.

Potrivit lui, Gherman Gorbunțov nu dispune de azil politic în Marea Britanie și locul aflării acestuia este bine cunoscut. „Așteptăm să vedem decizia autorităților din Marea Britanie. Dacă nu o să fie o decizie corectă, eu vă asigur că eu oricum o să-l aduc în Republica Moldova. O să fac eu o declarație de presă și o să le spun tuturor basarabenilor care lucrează peste hotare că ofer 500 000 dolari celui căruia îl va aduce pe Gorbunțov în RM. Credeți-mă, toată lumea o să lese munca la negru și o să se pornească să-l prindă pe Gorbunțov prin Anglia”, a declarat Renato Usatîi.

Controversatul om de afaceri consideră că autoritățile de la Londra nu au motive întemeiate pentru a-i acorda protecție politică lui Gorbunțov. 

Usatîi susține că Gorbunțov ar fi în conflict cu mai  mulți oameni de afaceri din Republica Moldova, dar în special din Federația Rusă și Israel. 

Interviul integral poate fi vizualizat în format video, accesând următorul link. 

Background: 

UNIMEDIA amintește că Gherman Gorbuntov controla UniversalBank din 2008. În luna august 2011, un mesaj anonim anunța redacția UNIMEDIA despre faptul că la UniversalBank a vut loc o tranzacție cu 78% din acțiunile acesteia la secția de tranzacţii directe a bursei. Gorbunțov a organizat o conferință de presă spunând că este victima unui atac raider. 

La câteva zile, RenatoUsatîi, noul acționar majoritar, a organizat o conferință de presă. Acesta l-a acuzat atunci pe Gorbunțov, că pe timpul șefiei sale la UniversalBank, prin această bancă se spălau zilnic cca 5-10 milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, acesta ar fi intrat legal în posesia celor 78%. 

La începutul lui 2012, Procuratura moldovenească anunța că milionarul rus, Gherman Gorbunţov, acţionarul majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova. 

La 23 martie 2012 presa engleză a anunțat că fostul șef al băncii comerciale Universalbank a fost grav rănit la Londra, după ce a fost împușcat de 6 ori. Ulterior, acesta a fost luat sub protecție la Londra. Ulterior, Procuratura Generală a trimis în Marea Britanie o solicitare cu privire la extrădarea fostului proprietar al băncii falimentare Universalbank, Gherman Gorbunţov.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub