(video) Uraganul Florence a atins coasta de est a SUA: Vânturi, ploi abundente și avertismente de inundații „catastrofale”

Uraganul Florence a ajuns pe coasta de est a SUA, aducând vânturi, ploi abundente și avertismente de inundații "catastrofale", transmite BBC.

Foto: BBC

Centrul furtunii a lovit plaja Wrightsville din Carolina de Nord, cu valuri ce ating o viteză de 150 km/h.

Benzile sale exterioare au inundat deja zonele de coastă. Zeci de oameni așteaptă în prezent să fie salvați în orașul New Bern.

Potrivit lui Brandon Locklear de la serviciul meteorologic National Weather Service, Carolina de Nord va avea parte, timp de 2-3 zile, de o cantitate de ploi care de obicei cade timp de opt luni.

Pe lângă Florence, experţii monitorizează alte două furtuni tropicale formate deasupra Atlanticului. Una dintre ele, Isaac, se îndreaptă spre insulele Americii Centrale. Cealaltă, Helen, și-ar putea face simțite efectele în vestul Europei.

Între timp, la mii de kilometri depărtare, o furtună clasificată drept super-taifun este aşteptată să lovească Filipine, Taiwan și Hong Kong. Are un diametru de 900 de kilometri şi vine cu rafale de peste 200 de kilometri pe oră.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.