Citește toate știrile la acest subiect

(video/update) Urlete și țipete la ședință de judecată în dosarul „Braguța”: Toți inculpații s-au declarat nevinovați

Ședința de judecată în dosarul Braguța, a fost amânată pentru 1 noiembrie, ora 13:30. Motivul este că un inculpat și-a schimbat avocatul, respectiv cel din urmă, a solicitat termen ca să facă cunoștință cu materialele procesuale. Toate persoanele acuzate s-au declarat nevinovate. Totodată, unul dintre apărători a solicitat că jurnaliștii să nu participe la ședințele de judecată.

(video/update) Urlete și țipete la ședință de judecată în dosarul „Braguța”: Toți inculpații s-au declarat nevinovați
(Foto: facebook)

(update 16:20) Soțiile și copiii unui acuzat în cazul Brăguță se află la ședința de judecată. În timp ce acuzatul a fost escortat, rudele au izbucnit în plâns.

(15:40) Are loc ședința de judecată în dosarul „Braguța”, tânărul în vârstă de 32 de ani, care a murit în august, curent în Penitenciarul nr. 13, în timp ce se afla în arest preventiv.

Pub

UNIMEDIA amintește că în investigațiilor inițiate de Procuratura Generală, s-a constatat că Braguța a fost bătut de alți patru deținuți, cu care se afla în cameră. Mai mult, tânărul a fost lovit cu acordul gardienilor, care, potrivit procurorilor, nu au întreprins nimic.

Procurorii mai spun că victima a fost torturat timp de o oră și jumătate. Alți deținuți din Izolatorul nr. 13 au declarat că Braguța striga după ajutor și bătea cu pumnii în ușa celulei.

Rudele acuză oamenii legii că l-ar fi bătut și astfel ar fi survenit decesul. De cealaltă parte, administrația pușcăriei a spus că tânărul s-a stins de pneumonie.

Cazul a fost mediatizat intens, iar opinia publică s-a revoltat față de tratamentul la care sunt supuse persoanele din închisori. Mai multe persoane din spațiul public au acuzat responsabilii de incompetență în serviciu

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub