(video/update) Ultima oră! Iurie Chirinciuc, condamnat la un an și patru luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis

(update 17:40) Iurie Chirinciuc a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare cu aplicarea amenzii de 35 de mii de lei și cu privarea de a ocupa funcții publice timp de cinci ani. 

Decizia a fost pronunțată câteva minute în urmă de către judecatoria Buiucani, în lipsa fostului Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

(video/update) Ultima oră! Iurie Chirinciuc, condamnat la un an și patru luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis
(Foto: UNIMEDIA)

Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel într-un termen de 15 zile. Procurorul a declarat că încă se mai gândește dacă va cere o pedeapsă mai mare sau nu. 

(17:00)La judecătoria Buiucani are loc ultima ședință de judecată în dosarul Iurie Chirinciuc. Magistrații vor pronunța sentința fostului Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor peste o oră, la 17:00, fiind amânată din cauza unor probleme tehnice, a declarat procurorul de caz, Victoria Furtună.

Pub

UNIMEDIA transmite evenimentul live. 

UNIMEDIA amintește că, ministrul Transporturilor, directorul general-interimar al Administraţiei drumurilor şi şefii a două companii de construcţii, au fost reținuți, fiind bănuiţi de organizarea unei scheme infracţionale cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mare.

Potrivit materialelor urmăririi penale, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în complicitate cu persoanele menţionate mai sus, ar fi exercitat presiuni unei companii câştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub