(video/update) Ultima oră! Igor Dodon poate fi suspendat din funcție. CC a decis: Premierul desemnează candidatul la funcția de ministru al apărării

(update 15:45) Curtea  a decis că președintele nu are drept de veto în numirea în funcție al unui ministru propus de premier. Remanierile din Guvern se fac în Executiv, iar dacă președintele refuză o candidatură și pentru a doua oară, este un lucru formal. Prin urmare, Curtea constată că refuzul președintelui  este o încălcare gravă.Refuzul presedintelui de numire a unui candidat la funcția de ministru constituie o încălcare gravă a Constituției, ceea ce poate servi ca motiv de suspendare a președintelui.

(ora 15:30)În aceste clipe, membrii Curții Constituționale, decid cine are dreptul de a numi un candidat la funcția de ministru. Fie președintele Republicii Moldova, fie premierul.

(video/update) Ultima oră! Igor Dodon poate fi suspendat din funcție. CC a decis: Premierul desemnează candidatul la funcția de ministru al apărării
(Foto: captură privesc.eu)

UNIMEDIA amintește că în septembrie 2017, Guvernul a aprobat o decizie, într-o ședință specială, prin care a sesizat Curtea Constituțională privind interpretarea articolului 98,  alineatul (6) din Constituția Republicii Moldova, în vederea clarificării acțiunilor care pot fi întreprinse de către Prim-ministru și deciziilor care pot fi adoptate de Parlamentul ţării în cazul în care Președintele Republicii Moldova refuză propunerea repetată de numire în funcție a unui ministru. Hotărârea Guvernului este orientată spre evitarea unui blocaj instituțional la Ministerul Apărării.

Pub

 Guvernul a propus candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. Igor Dodon l-a refuzat în repetate rânduri.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub