(video/update) Reprezentanții PPDA propun crearea Comisiei Naționale pentru Lustrație

Platforma Demnitate şi Adevăr susțin o conferinţă de presă cu titlul: Inițiativa Platformei Demnitate și Adevăr cu privire la lustrație.

(video/update) Reprezentanții PPDA  propun crearea Comisiei Naționale pentru Lustrație
(Foto: UNIMEDIA)

„Lustrația va fi realizată prin intermediul aprobării și implementării stricte a legii, care va interzice pe viață ocuparea unor funcţii publice, de demnitate publică și elective de către aceste categorii de persoane, precum și a persoanelor din domeniul politic și administrativ, care au fost complicii poliției politice în perioada sovietică. În acest context, vom cere desecretizarea arhivelor Securității și asigurarea unui acces neîngrădit al cetățenilor la documentele respective.   

Pub

În vederea implementării acestor propuneri, va fi creată Comisia Națională pentru Lustrație: „Care va reprezenta autoritatea responsabilă de implementare a Legii Lustrației. Comisia va evalua conformitatea cu realitatea a declarațiilor de lustrație ale persoanelor, care urmează să ocupe un grup de  funcții publice și demnități publice în baza noii Legi. Membrii acestei Comisii vor fi persoane cu o înaltă autoritate morală, fiind din afara sferei politice și având o reputație ireproșabilă.

O activitate de importanță aparte va fi crearea unei Comisii naționale pentru investigarea crimelor  regimului oligarhic în cele două faze ale sale: comunistă și pretins pro-europeană. În urma prezentării publice a raportului acestei Comisii, vom insista asupra condamnării oficiale a regimului oligrahic”, se arată în declarația Partidului.  

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub