(video/update) Protestul de amploare din București a durat patru ore și a scos circa 70.000 de români în stradă

(update 22:00) După mai bine de 4 ore, protestul din București a luat sfârșit. Numărul celor prezenți în stradă a depășit așteptările organizatorilor.

(video/update) Protestul de amploare din București a durat patru ore și a scos circa 70.000 de români în stradă
(Foto: Republica)

(update 21:10) În aceste momente numărul protestatarilor din București a ajuns la 70 de mii, anunță organizatorii. Manifestanții se afla în fața Casei Poporului unde scandează lozinci și cer parlamentarilor să anuleze modificările făcute la Legile Justiției.

(update 19:28) Circa 20.000 de români se află acum la București. La 19:30 rotestatarii vor merge în marș până la Casa Poporului.

Pub

(update18:31) Gardul de jandarmi a fost doborât, iar protestatarii au ocupat întreg bulevardul Magheru. De asemenea, oamenii blocați în pasajul de la Piața Universității au fost lăsați să iasă afară. La această oră, circa 7.000 de manifestanți se află la protestul din București.

(update 18:26) Protestatarii din Piața Universității încearcă să rupă cordonul de jandarmi pentru a ocupa și partea carosabilă. Manifestanții recurg la acest gest dat fiind faptul că nu mai e loc pe trotuar.

(update 18:18) Zeci de oameni sunt blocați în pasajul de la Piața Universității. Protestatarii veniți cu metroul nu pot ieși din pasaj, dat fiind faptul că jandarmii au blocat ieșirile de la metrou. Deocamdat Jandarmeria nu a explicat de ce nu permite protestatarilor să iasă din pasaj.

Manifestanții s-au îmbrâncit cu jandarmii. Aceștia nu vor decât să aibă acces în Piața Universității, pentru a se alătura grupului mare de protestatari.

(ora 18:00) Protestul de amploare anunțat în România a început. Români din toate colțurile țării se strâng în Piața Universității din București.

Românii se arată nemulțumiți de faptul că Parlamentul a votat Legile Justiției, care  urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis și care le poate respinge doar o singură dată.

Mobilizarea s-a făcut pe rețelele de socializare, iar organizator este societatea civilă. La protest au anunțat că se vor alătura partidele de opoziție, precum Uniunea Salvați România și Platforma România 100, a fostului premier român, Dacian Cioloș.

La ora 19:30 porni în marș până la Casa Poporului. La ora 21:00, protestatarii vor aprinde lanternele și vor intona imnul României.

UNIMEDIA amintește că în ianuarie 2017, la două săptămâni după învestirea guvernului PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, au început în România proteste de stradă față de intențiile guvernului de grațiere si de modificare a Codului Penal. În prima zi, în 18 ianuarie, au manifestat în jur de 5.000 de oameni, din care aproape 4.000 în București.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub