(video/update) PN susțin inițiativa de referendum pentru revocarea sistemului mixt de vot.Renato Usatîi, prin skype în timpul conferinței

(update) La conferință, s-a conectat prin skype și președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi. În timpul discuției, membrilor PN li s-a comunicat că o delegație venită din Moscova, în vizită la un Forum organizat în Bălți, este blocată pe Aeroportul din Chișinău și nu li s-ar permite intrarea în țară.

Partidul Nostru a anunțat în timpul conferinței că sprijină inițiativa, cu care a venit ieri un grup de ONG-uri, de organizare a unui referendum pentru anularea sistemului electoral mixt.

(video/update) PN susțin inițiativa de referendum pentru revocarea sistemului mixt de vot.Renato Usatîi, prin skype în timpul conferinței
(Foto: UNIMEDIA)

Solitiată de UNIMEDIA, ofițerul de presă al Poliție ide Frontieră, Raisa Novițchi a spus că delegației, formate din zece persoane, nu i s-a permis intrarea în Republica Moldova, pe motiv că nu a putut prezenta acte care să confirme scopul vizitei. 

"Urmărim în continuare situația de la aeroport. «Bespredelul» continuă", a concluzionat   Ilian Cașu.

Pub

"Partidului Socialiștilor nu le convine azi acel sistem mixt pentru care au votat. Plahotniuc a avut nevoie de socialiști pentru a legaliza inițiativa în fața partenerilor externi. Dodon știe că nu va avea o majoritate la alegeri.

Chem toți suporterii noștri. Avem mulți primari de orașe. Avem deja experiență de colectare a semnăturilor pentru referendumul precedent [...].

Sper ca PSRM să nu împiedice organizarea acestui referendum", a comentat și Renato Usatîi prin skype și a adăugat că Partidul Nostru speră să colecteze circa 100 de mii de semnături, adică jumătate din cele necesare pentru organizarea referendumului.

Usatîi a mai spus că își pregătește întoarcerea în Republica Moldova.

Partidul a amintit că se afla la protestele din fața parlamentului atunci când se decidea schimbarea sistemului electoral.

"E clar că regimul va încerca să blocheze această inițiativă", a declarat vicepreședintele partidului Dumitru Ciubașenko.

UNIMEDIA amintește că proiectul cu privire la adoptarea sistemului electoral mixt a fost votat pe 20 iulie de către 74 de deputați.

Comisia de la Veneția a adoptat un aviz critic față de proiectele privind votul mixt și uninominal.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub