Citește toate știrile la acest subiect

(video/update) Manipulare la Publika TV? Jurnaliștii au folosit imagini falsificate de la o conferință de presă a Maiei Sandu

Situație greu de înțeles la o televiziune a liderului PDM Vlad Plahotniuc. La emisiunea Fabrika, prezentatorul și jurnalistul Cristian Tabără a prezentat o imagini de la conferința Partidului Acțiune și Solidaritate.

(video/update) Manipulare la Publika TV? Jurnaliștii au folosit imagini falsificate de la o conferință de presă a Maiei Sandu
(Foto: captură video)

În cadrul emisiunii, invitații, după ce au comentat la modul cel mai serios imaginile, au declarat că cel mai probabil, liderii de opoziție vor declara că este un fake. 

Pub

Ulterior însă, spre sfârșitul emisiunii, Cristi Tabără și-a recunoscut greșeala, cerându-și scuze menționând că a căzut în capcană și că poza pe care a arătat-o s-a dovedit a fi una trucată și că, își retrage afirmațiile legate de aceasta. "Sunt obligat de deontologie să recunosc și când mă înșel, iar de data asta m-am înșelat", a menționat Tabără.

Lidera PAS Maia Sandu a venit cu o reacție. Pe pagina sa de Facebook, Sandu spune că „Canalele lui Plahotniuc și Dodon au declanșat un război informațional fără precedent împotriva propriilor cetățeni. Dacă până acum aceste canale TV mințeau prin denaturarea adevărului, acum, din panică și disperare, au decăzut atât de mult, încât falsifică până și imagini. Practic, de azi înainte, Publika poate folosi orice om din această țară, arătând lucruri pe care nu le-a făcut și atribuindu-i vorbe pe care nu le-a spus. Feriți-vă de Publika!”. 

Mai mult, din imaginile video, din emisiune, putem observa cum prezentatorul comentează o poză trucată. De asemenea, aici, puteți urmări conferința de ieri a liderului PAS.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub