(video/update) Maia Sandu face declarații de presă privind constituirea circumscripțiilor: Au „croit” circumscripții pe măsura lui Plahotniuc și Dodon

(update 14:35) Potrivit reprezentanților PAS, au fost depistate mai multe nereguli, una dintre ele ar fi lipsa de transparență în această Comisie. „80 la sută dintre membrii Comisiei sunt din PDM și PSRM. Nu au avut loc dezbateri, noi nu cunoaștem materialele primare care au stat la baza acestor decizii. Noi nu știm dacă aceste circumscripții nu au fost desenate la GBC. Noi nu am văzut nici o analiză în baza căreia au fost trasate liniile pe hartă. Acest document urmează să fie transmis deja Parlamentului, dar noi încă nu l-am văzut, doar ceea ce scrie presa.”

(video/update) Maia Sandu face declarații de presă privind constituirea circumscripțiilor: Au „croit” circumscripții pe măsura lui Plahotniuc și Dodon
(Foto: UNIMEDIA)

Președintele PAS, Maia Sandu, și membrul în BPN al PAS, Sergiu Litvinenco, susțin o conferință de presă cu titlul: „Comisia pentru constituirea circumscripțiilor a „croit” circumscripții pe măsura lui Plahotniuc și Dodon”.

UNIMEDIA transmite live începând cu ora 14:30.

Pub

UNIMEDIA amintește, conform hărții finale, 12 circumscripții vor fi deschise în sudul țării, inclusiv două în Găgăuzia. Alte 12 secții vor fi deschise în nordu țării, inclusiv 2 în Bălți. Pentru zona de centru a țării vor fi deschise 11 circumscripții. Alte 11 birouri vor fi deschise în municipiul Chișinău. 

Moldovenii din stânga Nistrului vor avea doi deputaţi în Parlamentul ţării. O circumscripţie le revine celor din Camenca, Rîbnița și Dubăsari şi alta pentru locuitorii raioanelor Grigoriopol, Tiraspol și Slobozia.

Diaspora va desemna trei deputaţi în Parlament. Unul pentru moldovenii din Rusia. Alt deputat vor vota cei din Europa şi al treilea va fi desemnat de moldovenii din SUA şi Canada. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub