(video/update/foto) Protestatrii merg împreună cu Andrei Năstase la sediul Platformei DA

(update 13:30) Protestatarii din fața Parlamentului se îndreaptă împreună cu Andrei Năstase spre sediul Platformei DA.

(update 13:00) Vladimir Voronin a fost întâlnit de protestatari în spatele Parlamentului: „Voi i-ați votat”

(update 12:40) Maia Sandu: Cioclea mușamalizează acțiunile din sitemul bancar. Vom merge în raioane pentru a crea celule de rezistență. Multe localități nu au acces la presă. Trebuie să le transmitem informații despre ilegalitățile guvernării. Îi așteptăm pe toți la data de 26 august în PMAN.

(update 12:30) Maria Ciobanu: „Acum câteva minute un deputat al PD a spus că opoziția este prea cuminte. Toate instituțiile sunt capturate. Noi putem schimba situația. Tot ce se spune în adresa lui Năstase și Sandu sunt minciuni. Nu asculați ce spun acești ticăloși”

(update 12:20) Tudor Deliu: „În ședița plenului am solicitat ca deputații să iasă în fața manifestanților să stea de vorbă cu cei care i-au votat”

(update 12:10) Protestatarii au format un lanț uman

(update 11:50) Manifestanții, în marș, înconjoară Parlamentul Republicii Moldova: „Noi suntem poporul”

(video/update/foto) Protestatrii merg împreună cu Andrei Năstase la sediul Platformei DA

(update 11:40) Maia Sandu: „Această guvernare vrea să alunge cetățenii din țară. Ei vor să aducă cetățeni anonimi. Sunt foarte mulți oameni care vor să se întoarcă acasă. Guvernarea nu vrea acest lucru. Sistemul elecoral a fost schimbat ca diaspora să nu voteze. Noi ave nevoie de cetățenii, plecați peste hotare.”

(update 11:20) Alexandru Slusari: „De ce noi trebuie să achităm pentru Arena lui Plahotniuc? E o situație de dictatură. Pe cine păzesc polițiștii? Ar fi un gest de mare curaj dacă o să treceți de partea noastră..Ei tremură de unitatea poporului”

Pub

(update 11:10) Andrei Năstase face apel la superiori: „Ar fi bine să oferiți câteva trepte pentru vorbitori. Vă asigur că nimeni nu ajunge în Parlament”

(update 11:05) Maia Sandu: „Un lucru important este securitatea noastră. Înțeleg supărarea voastră, dar această supărare nu trebuie să conducă la violențe”

(update 11:00) Andrei Năstase: „Poliția a încercat oprească presa pentru a nu reflecta acest protest. Suntem aici pentru a transmite guvernării să execute o rezoluție, votată la data de 1 iulie în PMAN”

(update 10:55) Manifestanții îi cer președintelui Parlamentului să iasă afară

(update 10:50) Îmbrânceli între protestatri și polițiști. Andrei Năstase îi îndeamnă să protesteze pașnic.

(update 10:39) Protestatarii se pregătesc să întâmpine deputații: „Jos mafia!”

(update 10:35) Andrei Năstase: „Mă bucur că și astăzi au ieștit oamenii. Guvernarea trebuie să execute toate revindecările. Mesajul meu pentru oameni este de mulțumire. Îi îndemn să dăm dovadă de solidaritate. Trebuie să scăpăm de această oligarhie. Această țară trebuie iubită și nu stăpânită”

(update 10:30) Manifestanții îi cer lui Andrian Candu să iasă afară: „Candu ieși afară!”

(update 10:25) Se pare că ploaia nu-i sperie pe cetățeni. Protestatarii continuă să se adune în fața Legislativului: „Jos votul mixt!” 

(update 10:20) Alături de protestatri se află și liderul PAS, Maia Sandu

Zeci de manifestanți scandează: „Jos mafia!”, „Jos votul mixt!”, „Năstase e primar!”

(update 10:10) Alexandru Slusari: „În primul rând cerem anularea votului mixt”

(10:00) Ațiune de protest în fața Parlamentului Republicii Moldova organizat de Mișcarea de Rezistență Acum.

UNIMEDIA transmite live.

„Cerem îndeplinirea revendicărilor din Rezoluția adoptată pe 1 iulie 2018 de Mișcarea de Rezistență ACUM. Le aducem la cunoștință deputaților care nu au citit atent Rezoluția Parlamentului European solicitările Uniunii Europene. 
Ne mobilizăm cât mai mulți pentru ca vocea noastră să fie cât mai puternică”

UNIMEDIA amintește faptul că la data de 5 iulie curent, cu 343 de voturi, Parlamentul European a aprobat o Rezoluție, prin care condamnă acțiunile guvernării de la Chișinău.

De menționat că mai mulți oficiali europeni au reacționat la decizia Curții Supreme de Justiție de a menține decizia Judecătoriei Chișinău privind invalidarea alegerilor locale din Chișinău.

 

Ambasadorul Canadei și șeful misiunii diplomatice a UE s-au declarat ambii „îngrijorați” de invalidarea alegerilor anticipate din Chișinău. 

Ambasada SUA a numit decizia Judecătoriei Chișinău "neașteptată și netransparentă".

"Îngrijorați" s-au declarat și reprezentanții grupului PPE din Parlamentul European.

Subiectul invalidării alegerilor municipale anticipate din Chișinău a fost discutat și în Parlamentul European.
 
UNIMEDIA precizează faptul că Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a confirmat faptul precum că plata primei tranșe din cadrul actualului Program de Asistențăa Macrofinanciară a fost suspendată. Această evaluare a fost făcută în baza recentelor evenimente politice din Republica Moldova și, în special, având în vedere decizia Curții Supreme de Justiție din 25 iunie de a invalida rezultatele alegerilor pentru primăria Chișinău. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub