Citește toate știrile la acest subiect

(video/update) „Declaraţia solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă”, votată simbolic în Parlamentul României. UDMR s-a abținut la vot

(update 11:46) „Declaraţia solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918” a fost votată de majoritatea deputaților români.

Deputații din fracțiunea Uniunii Democrate Maghiare din România s-au abținut de la votarea declarației simbolice de unire a României cu Republica Moldova.

(video/update) „Declaraţia solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă”, votată simbolic în Parlamentul României. UDMR s-a abținut la vot
imagine simbol (Foto: UNIMEDIA)

(update 10:55) Liviu Dragnea citește „Declaraţia solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”.

(update 10:46) „Republica Moldova rămâne o prioritate pentru Guvernul României”, a declarat premierul României, Viorica Dăncilă, în cadrul discursului său.

Pub

(update 10:35) Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, susține un discurs în Parlamentul României cu ocazia celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

(update 10:30) Președintele Camerei Deputaților din România, Liviu Dragnea, a propus ca sala de ședințe a Parlamentului să fie numită în cinstea lui Vasile Stroescu, primul președinte al Parlamentului României Mari.

(update 10:22) La evenimentul festiv participă și prim-vicepremierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, dar și organizatorii Marii Adunări Centenare de la Chișinău, Vlad Bilețchi, George Simion și Ion Leașcenco. De asemenea, deputata din Partidul Liberal, Alina Zotea, președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru și prim-vicepreședinta PUN, Ana Guțu, sunt prezenți la ședința Parlamentului României.

(update 10:17) Președintele Sanatului României, Călin Popescu Tăriceanu susține un discurs în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

(ora 10:10) edinţa solemnă a Parlamentului României, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România a început. Aceasta are loc la două zile distanță după ce duminică, la Chișinău a fost organizată Marea Adunare Centenară.

În cadrul şedinţei solemne de astăzi va fi dezbătută şi adoptată „Declaraţia solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, prin care se vor reflecta unitatea poporului şi a limbii române, rolul avut de înaintaşii politici şi drumul ce trebuie să fie urmat de oamenii politici de astăzi, precum şi dorinţa de a continua procesul de modernizare şi integrare instituţională în UE.

La București a sosit și o delegație a Parlamentului Republicii Moldova. Este vorba de președintele Legislativului, Andrian Candu și deputații  Valeriu Ghilețchi, Vladimir Hotineanu, Marcel Răducan, George Mocanu, Octavian Grama, Tudor Deliu, Maria Ciobanu și Nae-Simion Pleșca.

UNIMEDIA se află la ședinta Parlamentului României și va transmite în timp real cele mai importante subiecte puse în discuție.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub