Citește toate știrile la acest subiect

(video/update) Ședință cu scântei în dosarul Chirtoacă: După Pincevschi, Nistor Grozavu urmează să fie audiat în calitate de martor

(update 14:56) Declarații contradictorii între Dorin Chirtoacă și procurorul de caz, Dumitru Robu. Fostul edil afirmă că declarațiile martorului, Alexandru Pincevschi, nu corespunde cu acuzațiile aduse, iar acuzatorul afirmă că cele spuse de omul de afaceri sunt concludente și confirmă bănuiala rezonabilă asupra fostului primar.

(video/update) Ședință cu scântei în dosarul Chirtoacă: După Pincevschi, Nistor Grozavu urmează să fie audiat în calitate de martor
(Foto: UNIMEDIA)

După ședința de astăzi, Robu a punctat că următorul martor în acest dosar este viceprimarul Nistor Grozavu.

(13:19) O nouă ședință în dosarul Chirtoacă a avut loc astăzi, după ce fostul primar al capitalei a recuzat magistratul. Judecătorul a respins solicitarea fostului edil.

Pub

Dorin Chirtoacă spune că de azi înainte nu va mai scoate niciun cuvânt în timpul ședințelor.

„Nu voi mai adresa niciun cuvânt. Nu pot să discut cu judecători, care compară CEDO cu organul genital masculin. În timpul ședinței ei nu îmi permit să acord întrebări, care pot scote adevărul. Judecătorul împiedică cu orice preț. Ascunde adevărul prin neacordarea întrebărilor”.

Mai mult, Chirtoacă spune că procurorul vine cu acuzații, care martorii le infirmă. La ședința de data trecută, procurorul de caz a declarat că prin declarațiile omului de afaceri, Alexandru Pincevschi, se confirmă bănuiala pe numele fostului primar. Astăzi, Dorin Chirtoacă a declarat contrariul, că Pincevchi, în timpul ședințelor spune că nu s-a văzut niciodată cu Chirtoacă și nici nu a discutat vreo dată cu acesta. Mai mult, aceștia doi au făcut cunoștință în sala de judecată.

Amintim că la 25 mai 2017, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu, iar în prezent se află în arest preventiv. Chirtoacă este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

UNIMEDIA amintește că la 16 februarie curent, Dorin Chirtoacă, și-a anunțat demisia.  Decizia vine după ce a fost suspendat din funcție, iar primar interimar a fost numită Silvia Radu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub